ISW: Ukrainas karaspēks turpina virzīties uz priekšu trīs frontes rajonos

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Ukrainas kareivis Bahmutā
Ukrainas kareivis Bahmutā Foto: Roman Chop / AP / Scanpix

Ukrainas bruņotie spēki lēni turpina virzīties uz priekšu trīs frontes rajonos, tostarp pie Bahmutas, Doneckas apgabala rietumos un pie Dņepras krasta Zaporižjas apgabalā, ziņo ASV Kara studiju institūts (ISW).

ISW paziņoja, ka 23.jūlijā Ukrainas spēki nedaudz pavirzījušies uz priekšu Doneckas apgabalā pie Staromajorskes ciema, par kuru pēdējā laikā notiek sīvas kaujas. Saskaņā ar ISW datiem, Ukrainas karaspēks ir iegājis Staromajorskes teritorijā, taču pilnībā nekontrolē šo ciemu.

Daži Krievijas avoti arī ziņo, ka Ukrainas bruņotajiem spēkiem ir izdevies pavirzīties uz priekšu Prijutnes ciema rajonā - tas atrodas uz dienvidrietumiem no Staromajorskes, un tā kontrole potenciāli ļautu Ukrainas armijai ieiet Krievijas spēku aizmugurē.

Turklāt Ukrainas bruņotie spēki spējuši nedaudz pavirzīties uz priekšu pie Kamenskes ciema Zaporižjas apgabalā netālu no Dņepras upes, kā arī pie Robotines ciema.

Citā frontes posmā, netālu no krievu okupētās Bahmutas pilsētas, Ukrainas spēki turpina mēģinājumus to aplenkt no divām pusēm. 23.jūlijā Ukrainas bruņotajiem spēkiem izdevās pavirzīties uz ziemeļrietumiem no Bahmutas pilsētai piegulošā Hromoves ciema, piespiežot Krievijas spēkus atkāpties pilsētas robežās.

Tajā pašā laikā Krievijas armija turpina ofensīvu uz Svatoves-Kreminnas līnijas Luhanskas apgabalā, norāda ISW, un, pēc ASV ekspertu domām, tai šeit esot izdevies gūt taktiskus panākumus.

Saskaņā ar Krievijas "militāro blogeru" sniegto informāciju Krievijas karaspēks šķērsojis Žerebecas upi un virzās gar tās rietumu krastu virzienā uz Novohorivku, kas atrodas 15 km attālumā no Svatoves.

Ukrainas bruņotie spēki iepriekš ziņoja, ka šajā rajonā koncentrēta spēcīga Krievijas spēku grupa, kas mēģina virzīties uz Harkivas apgabala Kupjanskas pilsētu.

Vienlaikus ISW eksperti aicina piesardzīgi izturēties pret Krievijas avotu paziņojumiem par situāciju Svatoves apkārtnē. Kā norāda ISW, tie "var pārspīlēt Krievijas panākumus un ofensīvu gar Svatoves-Kreminnas līniju, lai pašreiz notiekošo Ukrainas pretuzbrukumu attēlotu kā neveiksmi".

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu