"Ziņu par tēva pašnāvību saņēmu savā kāzu dienā." BBC žurnālists atklāti par piedzīvoto

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Evans Deiviss ar savu suni
Evans Deiviss ar savu suni Foto: Evan Davis/Twitter

BBC žurnālists un raidījumu vadītājs Evans Deiviss atklājis, ka šokējošo ziņu par smagi slimā tēva pašnāvību saņēma savu kāzu dienā, vēsta BBC, atsaucoties uz Evana sniegto interviju "Sunday Times".

Sarunā ar "Sunday Times" Evans atklāja, ka 92 gadus vecais Kvintins bija atstājis zīmīti, kurā teikts, ka viņa "sistēma pamazām atslēdzas" un viņam "nav citas alternatīvas".

Deivisa brālis par notikušo Evanam nosūtīja īsziņu, kamēr BBC "Radio 4" vadītājs atradās savā kāzu pieņemšanā pagājušā gada jūlijā.

Raidījuma vadītājs tajā brīdī ar improvizētu runu atklāja kāzu viesiem, ka viņa tēvs ir pametis šo pasauli.

Viņš sacīja, ka notikums izvērties par "ļoti sirsnīgu, atbalstošu un pārdomām bagātu dienu". Evans gan viesiem uzreiz nepateica, ka tā bija pašnāvība.

Deiviss, kurš ir pazīstams kā televīzijas raidījuma "Dragons' Den" un BBC "Radio 4" vakara programmas vadītājs, apprecējās ar Gijomu Baltu.

Evana tēvs Kvintins ļoti atbalstīja dēla attiecības un 2012. gadā, kad pāris vienojās civilā partnerībā, teica "lepnuma un mīlestības" pilnu runu.

Pērn notikušajās kāzās Londonā bija neliels skaits viesu, kuri nebija uzaicināti uz 2012. gada pasākumu, tostarp divi desmiti draugu un kaimiņu.

Ceremonijas laikā Deiviss sacīja, ka no brāļa Rolanda saņēmis ziņu, lai "piezvana pēc iespējas ātrāk".

Deiviss atzvanīja pēc piecām minūtēm un uzzināja, ka Kvintins atņēmis sev dzīvību.

Taču sekojošās ziņas no Rolanda un viņa otra brāļa Berika mudināja Deivisu turpināt šo dienu.

Deiviss saviem viesiem pastāstīja: "Mēs tikko saņēmām svarīgu ziņu. Mans tēvs ir miris. Bet es nevēlos jūs satraukt. Viņš bija ļoti vecs, un noteikti bija pienācis viņa laiks."

"Patiesībā mēs neko nevaram darīt. Tāpēc es ierosinu turpināt svinības."

Tikai nākamajā dienā darbā, kad viņa kolēģi jautāja, kā viņam gāja kāzās, Deiviss izplūda asarās.

Žurnālists atklāj, ka Kvintins jau iepriekšējā gadā bija nosūtījis e-pastu saviem trim dēliem, informējot par nodomu atņemt sev dzīvību.

Taču ar ģimenes piekrišanu viņš atklāj, ka nekad neuzzinās, kāpēc tēvs izvēlējās viņa kāzu dienu, lai spertu šo soli.

"Mēs visi esam spekulējuši par to, kas, ellē, notika viņa galvā... Nav tāda "laba diena" pašnāvības veikšanai, vai ne? Un es zinu, ka viņš to nedarīja, lai sabojātu mūsu dienu," stāsta Evans.

Līdzās Kvintina ķermenim tika atrastas vairākas vēstules.

Viņš uzrakstīja zīmīti savai sievai, Deivisa mātei Heizelai, kura atradās aprūpes namā, stāstot, cik ļoti viņu mīl, un trīs identiskas vēstules saviem dēliem.

Vēl viena ar roku rakstīta piezīme vēstīja: "Visai manai ģimenei – man tik ļoti, ļoti žēl, ka jūs ar to pārsteidzu. Bet šis ir labākais iznākums."

"Mana sistēma sāka pārtraukt strādāt, un es esmu uz garīga sabrukuma robežas – es kļūstu traks un fiziski sabrūku. Man tiešām nav citas alternatīvas. Paldies jums visiem, ka esat tik brīnišķīga ģimene."

Atsevišķi Kvintins atstāja vēstuli, norādot, ka viņam "nekad nav sniegta nekāda veida palīdzība šī lēmuma [atņemt sev dzīvību] pieņemšanā" un ka viņš "šo darbību veic, jo vēlas saglabāt savu autonomiju".

Viņš atstāja maisu ar svaigām drēbēm, ko nogādāt sievai uz aprūpes namu, un skaidru naudu dārznieka iknedēļas algai.

Deivisa tēvs un viņa māte, sākotnēji no Dienvidāfrikas, ieradās Apvienotajā Karalistē pēc tikšanās universitātē un bija kopā 65 gadus.

Kad māte Covid-19 pandēmijas laikā tika ievietota aprūpes namā, jo viņai sāka parādīties demences pazīmes, Deiviss pamanījis, ka arī tēva veselība sākusi pasliktināties.

Kvintinam tika diagnosticēts zarnu vēzis un sirds mazspēja.

Deiviss sacīja, ka viņa tētis "juties ļoti slikti", jo nevarēja parūpēties par sievu.

Viņš teica: "Būt kopā 65 gadus, bet te pēkšņi būt vienam mājās bija liela problēma... Manuprāt, viņš jutās vainīgs, ka nespēja viņu pieskatīt."

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu