No Centrālcietuma izbēgušais Kovaļovs ievietots Latvijas Cietumu slimnīcā (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Cietums; ilustratīvs attēls.
Cietums; ilustratīvs attēls. Foto: Gatis Dieziņš/LETA

No Rīgas Centrālcietuma izbēgušais un vēlāk atrastais Māris Kovaļovs patlaban atrodas Latvijas cietumu slimnīcā Olainē, kur tiek sniegta medicīniskā palīdzība, ziņo Ieslodzījuma vietu pārvalde (IeVP).

Pārvaldē atgādina, ka ieslodzītais bēgšanas laikā savainojās.

IeVP norāda, ka minētā bēgšana ir ārkārtējs gadījums un IeVP sekmīgi pilda savu lomu attiecībā uz brīvības atņemšanu un soda izpildi. Tāpat esot novērsts viss, lai nepieļautu šādu gadījumu atkārtošanos, turklāt šajā un citās ieslodzījuma vietās visi strādā pastiprinātas modrības un uzraudzības režīmā.

Patlaban arī nav konstatēti atbilstoši apstākļi, kas paredzētu amatpersonu atstādināšanu no amata uz dienesta pārbaudes laiku.

IeVP nevarot apstiprināt apgalvojumu, ka bēgšana notikusi pateicoties tam, ka Centrālcietumā ir nepietiekams skaits darbinieku. "Šādu apgalvojumu noteikti IeVP neapstiprina, jo ieslodzījuma vietas darbs kā tāds tiek nodrošināts," norādīja pārvaldē.

Vienlaikus pārvaldē apliecināja, ka centrālcietumā šobrīd ir vakantas 66 uzraugu amata vietas, deviņu vecāko uzraugu, 23 apsargu un divas vecāko apsargu-kinologu vietas.

Jau ziņots, ka 23.jūlijā no Rīgas Centrālcietuma izbēga par slepkavības mēģinājumu aizdomās turētais, 1993.gadā dzimušais Māris Kovaļovs, kuru dažu stundu laikā izdevās aizturēt Sarkandaugavā.

Par ieslodzītā bēgšanu ir sākts kriminālprocess, bet notikušā apstākļi tiks detalizēti skaidroti dienesta pārbaudē.

Tieslietu ministre Inese Lībiņa-Egnere (JV) pirmdien ar rezolūciju uzdevusi izmeklēt svētdien notikušo bēgšanu no Rīgas Centrālcietuma un veikt visaptverošu izvērtējumu ieslodzījuma vietu sistēmā, novērtējot procedūru, infrastruktūras un citu resursu atbilstību.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu