VIDEO Ratnieks: Ja PP vēlas samazināt vicemēru skaitu, tā var atteikties no sava kandidāta virzīšanas

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Edvards Ratnieks.
Rīgas domes priekšsēdētāja vietnieks Edvards Ratnieks. Foto: Lita Millere/LETA

Ja frakcija "Par/Progresīvie" (PP) vēlas samazināt vicemēru skaitu Rīgas domē, tā var atteikties no sava kandidāta virzīšanas šādam amatam, šorīt LTV "Rīta panorāmā" izteicās Rīgas vicemērs, "Nacionālās apvienības/Latvijas reģionu apvienības" (NA/LRA) frakcijas politiķis Edvards Ratnieks.

NA/LRA kopā ar "Jauno vienotību" (JV) un "Kods Rīgai" (KR) ir izveidojusi trīs partiju bloku, kas plāno virzīt savu mēra amata kandidātu pēc tam, kad no šī amata atkāpās Mārtiņš Staķis. Ratnieks apgalvoja, ka šo partiju blokā konkrēti uzvārdi mēra amatam neesot apspriesti, jo par šo jautājumu tikšot runāts pēc tam, kad būs vienošanās par darāmajiem darbiem.

Ratnieks atzina, ka ļoti iespējams, ka nākamais mēra amata kandidāts nāks no politiskā spēka, kuram trīs partiju blokā ir visvairāk balsu, kas nozīmētu, ka mēra amata kandidātu nominēs JV.

Arī mēra pienākumu izpildītājs Vilnis Ķirsis (JV) atkārtoja pozīciju, ka trīs partiju bloks ir gatavs izvirzīt mēra amata kandidātu, bet par konkrētu kandidātu vienošanās vēl neesot.

"Pienāks brīdis, kad mēs to pateiksim, un, ja būs nepieciešams, [tas var notikt] arī šonedēļ," izteicās politiķis.

Uz jautājumu, vai pats ir gatavs kandidēt uz mēra amatu, Ķirsis atkārtoti pauda, ka domes vēlēšanās viņš bija JV mēra amata kandidāts, tātad būtu gatavs šajā amatā strādāt, bet "neskriesim notikumiem pa priekšu", jo partijām par šo jautājumu vēl jāvienojas.

Ķirsis domā, ka Rīgas domē pārstāvētajām partijām ir vēlme vienoties par turpmāku sadarbību, bet nevarot izslēgt arī nonākšanu līdz ārkārtas vēlēšanām, pusēm likumā noteiktajā laikā nespējot vienoties par nākamā Rīgas mēra ievēlēšanu.

Kā ziņots, visas kādreizējās koalīcijas frakcijas paziņojušas, ka neviena politiskā spēka interesēs nav ārkārtas vēlēšanas, līdz ar to notiks sarunas, lai vienotos par turpmāko sadarbību.

Koalīcijas šķelšanās notika pēc konflikta par Satiksmes departamenta darba izvērtēšanu. Konflikta rezultātā mērs Mārtiņš Staķis (PP) paziņoja par atkāpšanos no Rīgas mēra amata. Pēc disciplinārlietas izmeklēšanas komisijas ziņojuma disciplinārlieta pret Satiksmes departamenta amatpersonām ir izbeigta bez rezultāta.

JV, NA/LRA un KR ir izveidojuši 20 balsu bloku, tāpēc viņu pusē esot iniciatīva piedāvāt Rīgas mēra amata kandidātu. JV, NA/LRA un KR noraidījušas PP priekšlikumu samazināt vicemēru skaitu no trim līdz vienam un pārdalīt atbildības sfēras, JV atņemot atbildību par satiksmes jomu.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu