VIDEO Zaudēta redze neattur no melnās jostas karatē. Mārtiņa stāsts

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Karatē melnā josta. Ilustratīvs attēls
Karatē melnā josta. Ilustratīvs attēls Foto: vectorfusionart/shutterstock

Mārtiņš Vizulis pirms vairāk nekā 15 gadiem zaudēja redzi, bet tagad ir izdarījis ko apbrīnojamu - izturējis karatē melnās jostas pārbaudījumus, ziņo raidījums "900 sekundes".

Mārtiņš ar savu skolotāju Gintu Feldmani vasarā trenējas jūras krastā. Viņi pārstāv "Godžju-rju" karatē do skolu Latvijā. Mārtiņš ar karatē nodarbojas kopš desmit gadu vecuma. 

Video: "900 sekundes" sižets

Mārtiņam jau kopš bērnības bija nepieciešamas brilles, bet aptuveni 17 gadu vecumā neizskaidrojamu iemeslu dēļ viņa redze pasliktinājās īpaši strauji. Sportu ārsti ieteica aizmirst.

Redzes zaudēšana un atteikšanās no sporta Mārtiņam bija smagi triecieni, taču  līdzcilvēki un karatē skolotājs mudināja atgriezties pie sporta, ko Mārtiņš arī izdarīja. 

“Tajā brīdī, kad es pēc gada atgriezos zālē, man bija no jauna jāmācās staigāt. Visu vajadzēja no jauna apgūt, ko biju radis darīt,” stāsta Mārtiņš.

Skolotājs Feldmanis uzsver, ka Mārtiņš nokārtojis pirmā līmeņa melnās jostas pārbaudījumus. Feldmanis norāda, ka kopumā ir desmit melnās jostas pārbaudījumu, tāpēc šis sasniegums ir kā "sākums citam sākumam".

“Man melnā josta ir apliecinājums pašam sev. Pierādījums, ka esmu tikpat varošs vai tāds pats kā pārējie vienaudži,” atzīmē Mārtiņš.

Mārtiņš pēc melnās jostas tiecās 23 gadus. Laika ilgumu ietekmēja ne tikai redzes problēmas, bet arī Covid-19 ierobežojumi.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu