Kučinskis vēlas apbalvot policistus par Kovaļova aizturēšanu (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Iekšlietu ministrs Māris Kučinskis tikšanās laikā ar  Valsts prezidentu Rīgas pilī.
Iekšlietu ministrs Māris Kučinskis tikšanās laikā ar Valsts prezidentu Rīgas pilī. Foto: Paula Čurkste/LETA

Iekšlietu ministrs Māris Kučinskis rosinās apbalvot tos policistus, kuru rīcība ļāva ātri aizturēt svētdien no Rīgas Centrālcietuma izbēgušo Māri Kovaļovu, ziņo LTV raidījums "Dienas ziņas". 

"Uzreiz bija notikusi analīze, atrada vietā, kas bija izskaitļota. Rosināšu labākos apbalvot vai vismaz izcelt. Šis nu ir gadījums, kad ministrs ir ļoti apmierināts ar policijas darbu!" atzīmēja Kučinskis.

Kovaļovs aizbēga no Rīgas Centrālcietuma, pārkāpjot pāri augstajai dzeloņstiepļu sētai, vēsta raidījums.

Kovaļovu atrada vairāk nekā sešu kilometru attālumā no cietuma, Sarkandaugavā, Sīmaņa ielā, kur dzīvo viņa māte. 

Aizturēšanas brīdī Kovaļovs nepretojās. 

Kovaļovs tiek apsūdzēts par draudzenes bijušā dzīvesbiedra noduršanas mēģinājumu, vēsta "Latvijas Avīzē".

Slepkavības mēģinājums izdarīts 2022.gada 29.jūnijā Rīgā, Teikas mikrorajonā. Kā liecina apsūdzība, Kovaļovs ap pieciem no rīta ieradies pie savas tā brīža draudzenes bijušā dzīvesbiedra un piezvanījis pie dzīvokļa durvīm.

Tiklīdz 1975.gadā dzimušais vīrietis atvēris durvis, Kovaļovs, kliedzot, ka nogalinās, ar gaļas kapājamo nazi cirtis viņam pa galvu.

Upurim izdevies aizlikt priekšā roku un aizcirst durvis, tomēr uzbrucējs pa roku trāpījis divas reizes, nodarot cietušajam vidējas smaguma pakāpes miesas bojājumus. Sieviete, kura tobrīd arī atradās dzīvoklī, izsaukusi policiju, kas uzbrucēju pamanījusi un aizturējusi netālu no notikuma vietas.

Par šo uzbrukumu policija sāka kriminālprocesu gan par slepkavības mēģinājumu, gan par mēģinājumu nelikumīgi iekļūt mājoklī pret tajā dzīvojošo personu gribu. Kriminālprocesā par slepkavības mēģinājumu Kovaļovam tikusi veikta tiesu psihiatriskā ekspertīze, bet īpašas novirzes no normas speciālisti neesot konstatējuši.

Drīz pēc tam Kovaļovs nopelnījis vēl vienu kriminālprocesu, jo, atrazdamies policijas iecirkņa aizturēšanas telpā, izsitis armētu stiklu, tādējādi tīši bojādams citas personas mantu. Vīrietis jau iepriekš sodīts par laupīšanu, zādzībām un citiem noziedzīgiem nodarījumiem. Kā drošības līdzeklis viņam visu šo laiku bijis piemērots apcietinājums.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu