Video Kremļa kanālos nonācis video ar sirmgalvi, kas Daugavpilī nogādāta uz valsts valodas pārbaudi (11)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no video

Video, kurā redzams, kā kāda sirmgalve ar kustību traucējumiem tiek nogādāta kārtot latviešu valodas pārbaudi Daugavpilī, izraisījis plašu rezonansi sociālajos tīklos, tostarp kadrus izmantojuši Kremļa propagandas kanāli, vēsta LTV raidījums "Panorāma".

Video attēlotās 74 gadus vecās Natālijas Kočegarovas ieskatā valodas pārbaudes esot pret "krievvalodīgajiem izvērsts genocīds". Par Krievijas karu pret Ukrainu viņai kā Krievijas pilsonei neesot ko teikt, jo tā, viņasprāt, esot politika.

Kā Latvijas iedzīvotāja, bet ne pilsone viņa gan tiecas kritizēt Latvijas likumus, arī latviešus, kas, kā viņai stāstīts, "kļuvuši iedomīgāki".

Minētais video tūliņ pēc tā publicēšanas sociālo tīklu vietnēs izplatīts arī Kremļa propagandas medijos. Par to ziņojuši, piemēram, portāls "Russikij mir", raidījuma "Rossija Segodņa" korespondents Aleksejs Stefanovs, un citi.

Dezinformācijas eksperti norāda, ka risks, ka šis video nonāks sociālajos tīklos un tiks izmantots propagandas izplatīšanai, ir bijis vienmēr.

Komentāri (11)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu