FOTO Sēņotāji rāda, kā viņiem otrdien gājis Latvijas mežos (2)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no facebook.com

Sēņotāji latviešu iecienītajā "Facebook" grupā "Sēņu medniekiem" dalās ar otrdienas veiksmēm un neveiksmēm Latvijas mežos. 

Pēc ilgā sausuma perioda Latvijā pēdējā laikā arvien biežāk līst. Tas licis vairāk sarosīties sēņotājiem. Portāls "Apollo.lv" aplūkoja, kā tad sēņotājiem gājis šīs nedēļas sākumā.

Iedzīvotāji ziņo gan par brangiem atradumiem, gan par simboliskiem atradumiem.

Lilita publicējusi foto ar pāris saujām gaileņu, kas atrastas Grobiņas apkārtnē.

Foto: Ekrānuzņēmums no facebook.com

Tikmēr Santai otrdien Saldus novada mežā gadījusies veiksme. Proti, viņa sākumā aizgājusi sēņot ar 10 litru spaini, taču sēņu bijis tik daudz, ka nācās iet uz mežu otro reizi un atkal pielasīt pilnu spaini ar sēnēm.

Foto: Ekrānuzņēmums no Facebook

Izskatās, ka labi Kurzemē veicies arī sēņotājai Lindai, kura publicējusi fotogrāfiju ar gailenēm, kas atrastas Bārtas apkaimē.

Foto: Ekrānuzņēmums no Facebook

Laura ziņo, ka Stradu pagastā, Gulbenes novadā izdevies salasīt sauju gaileņu.

Foto: Ekrānuzņēmums no Facebook

Tikmēr Mareks, kurš sēņoja Ķekavas novadā, ir lakonisks: "Kaut ko var sagrābt."
 

Foto: Ekrānuzņēmums no Facebook

Mārtiņš raksta, ka otrdien viņam gājis labi Kurzemē. "Šodien Kandavas pusē, 100% gailenes." Viņš norāda, ka abus spaiņus pielasījis nepilnu trīs stundu laikā.  

Foto: Ekrānuzņēmums no Facebook

Liene raksta, kā viņai otrdien gājis Cēsu pusē.

"Ir vēl jāpameklē, bet nu jau parādās arī pa kādai bērzlapei. Iznākums - 4 litru spainītis  pilns ar gailenēm un garšīgas vakariņas."

Foto: Ekrānuzņēmums no Facebook

Kāda lietotāja komentāros raksta: "Šodien [otrdien] biju Lielmežā, Jaunpiebalgā, spainīti pielasīju. Bet tikai tur, kur pagājušogad mežu retināja un klajāks."

"Reizes 4 gāju uz mežu "točno" un pa tukšo. Nu tad beidzot. Arī Daugavpilī beidzot var atrast kādu sēni mērcei," raksta Viktorija.

Mārai otrdien gadījies pieklājīgs atradums kādā Tukuma novada mežā:

Foto: Ekrānuzņēmums no facebook.com

Jau ziņots, ka šīs nedēļas nogalē Latvijā dienas kļūs nedaudz siltākas un vietām īslaicīgi līs, prognozē sinoptiķi.

Samazinoties mākoņu daudzumam, tuvākajās naktīs gaisa temperatūra vietām pazemināsies līdz +7..+9 grādiem un dažviet sabiezēs migla. Dienas kļūs mazliet siltākas - sestdien un svētdien gaidāma temperatūras paaugstināšanās līdz +20..+26 grādiem.

Vietām īslaicīgi līs un dārdēs pērkons. Iespējams, svētdien, sākot no valsts rietumiem, būs vairāk nokrišņu. Pūtīs lēni vēji.

Nākamnedēļ brīžiem gaidāms lietus, iespējams arī stiprs lietus un pērkona negaiss, savukārt gaisa temperatūra būtiski nemainīsies.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu