Policija aizturējusi iespējamo Ģertrūdes baznīcas vandali

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: twitter.com

Valsts policija aizturējusi vīrieti aizdomās par svētlietu sabojāšanu Rīgas Vecajā Svētās Ģertrūdes luterāņu baznīcā.

23.jūlijā, baznīcā iegājis kāds vīrietis sejas maskā un piedraudējis baznīcas dežurantei, lai nesauc policiju, citādi fiziski izrēķināšoties. Pēc tam viņš sabojājis kristību trauku un ikonu, izkaisījis smiltis, izlaistījis ūdeni un pametis baznīcu.

Saņemot informāciju par notikušo, likumsargi sāka notikušā izmeklēšanu. Tika veikta virkne operatīvo darbību un pasākumu, kā rezultātā likumsargi izskaitļoja iespējamo vainīgo un vakar Rīgā viņu aizturēja.

Aizturētais ir dzimis 1992.gadā un iepriekš nav nonācis policijas redzeslokā. Policija izmeklē vīrieša rīcības motīvus.

Krimināllikums par svešas mantas tīšu iznīcināšanu vai bojāšanu paredz brīvības atņemšana līdz diviem gadiem, sabiedrisko darbu, vai naudas sodu.

Tāpat izmeklēšanas laikā tiks vērtēti draudi, ko vīrietis izteicis baznīcā.

Šodien tiks lemts jautājums par drošības līdzekļa piemērošanu aizturētajam.

Draudzes mācītājs Krists Kalniņš mikroblogošanas vietnē "Twitter" vēstīja, ka uzbrucējs esot sabojājis kristības trauku un iznīcinājis kādu ikonu, kā arī izteicis nāves draudus mācītājiem.

Uzbrukuma laikā sadauzīta viena no vēsturiskajām kolonnu apgaismojuma lampām, papildināja draudzes priekšnieks Mārtiņš Vīndedzis.

Viņš aģentūrai LETA sacīja, ka kopējie zaudējumi vēl nav aplēsti, vienlaikus konstatēts, ka kristāmtrauks nav būtiski cietis. Dievnams ir atvērts apmeklētājiem, apliecināja Vīndedzis.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu