Vējonis atklāj, ka basketbola izlase no valsts saņēmusi mazāk naudas nekā sākotnēji lūgts

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Raimonds Vējonis
Raimonds Vējonis Foto: Zane Bitere/LETA

Latvijas Basketbola savienības (LBS) prezidents Raimonds Vējonis preses konferencē izteicies par basketbola valstsvienības finansējumu un mērķiem gaidāmajā Pasaules kausa izcīņā.

Latvijas valstsvienība trešdien uzsāka gatavošanos Pasaules kausa finālturnīram un devās uz Liepāju, kur aizvadīs treniņnometni un pārbaudes spēli pret Zviedriju.

"Treneris Luka [Banki] vienmēr ir salīdzinājis komandas veidošanu ar ceļojumu un šovasar mūs sagaida tiešām interesants ceļojums. Tagad sākas noslēdzošais sagatavošanās posms," teica Vējonis.

"Ceram uz uzvarām, jo mūsu mērķis ir Latvijas izlases iekļūšana olimpiskajā kvalifikācijā. Esmu pārliecināts, ka Latvijai tur vajag būt," viņš piebilda.

LBS prezidents atklāja, ka tika saņemts finansējums no Izglītības un zinātnes ministrijas (IZM), lai valstsvienība varētu pienācīgi sagatavoties Pasaules kausam, taču, ja tas būtu izdarīts ātrāk, izmaksas varētu būt bijušas mazākas.

"Nauda ir parādījusies, bet gribējām, lai viss notiktu ātrāk un varētu laicīgā sākt sagatavošanās lietas, kaut vai lai nopirktu lētākas lidojumu biļetes. Varēsim nodrošināt to, ka komandai būs iespēja trenēties un kvalitatīvi sagatavoties, kā arī doties uz Taivānu, kur laicīgi varēs pielāgoties laika zonai un klimatam," viņš stāstīja.

Vējonis neslēpa, ka no IZM ir saņemts mazāks naudas apjoms nekā sākotnēji lūgts, taču viņš uzsvēra, ka tas norāda uz kopējām problēmām saistībā ar finansējuma piešķiršanu sportam.

Tāpat viņš skaidroja, ka, neskatoties uz to, ka basketbols Latvijā saņem vairāk finansējuma nekā citi sporta veidi, salīdzinot ar citām valstīm, budžets tāpat ir salīdzinoši mazs.

"Lai kvalitatīvi nodrošinātu visu izlašu darbu, nepieciešams vairāk kā miljons. Kaut arī Sporta likumā ir rakstīts, ka valsts nodrošina nacionālo izlašu dalību pasaules un Eiropas čempionātos, olimpiskajās spēlēs, tas tā nav. Izejot no kopējām valsts iespējām, neapšaubāmi sportam vajadzētu vairāk. Gribētos, lai ir lielākas atbalsts no valdības izlasēm, bet mēs sabalansējam sponsoru un valdības naudu, lai varētu visu nodrošināt," norādīja Vējonis.

Vēl LBS prezidents izcēla, ka uz Latvijas izlases spēlēm Džakartā sagaida daudz līdzjutēju, kuri atbalstīs tieši Latviju.

"Vienmēr var gribēt vairāk savu līdzjutēju, bet attālums ir liels un nav tik viegli tur nokļūt. Sarīkot čarterreisu arī nav iespējams, jo izmaksas ir ļoti lielas. Galvenais, ka līdzjutēji būs un iespējas skatīties televīzijā arī būs. Arī daudzas pašvaldības nodrošinās vietas, kur publiski varēs skatīties Latvijas izlases spēles," teica Vējonis.

No 27.jūlija līdz 2.augustam komanda trenēsies Liepājā, pirmo darba ciklu noslēdzot ar pārbaudes spēli Liepājas Olimpiskajā centrā pret Zviedrijas izlasi.

Gatavojoties Pasaules kausa finālturnīram, Latvijas basketbolisti vispirms aizvadīs četras pārbaudes spēles savā laukumā pret Zviedriju, Gruziju, Dominikānas Republiku un Somiju, bet pēc tam plānoti vēl divi mači Taivānā ar Lietuvu un arī Puertoriko.

Pasaules kausa finālturnīrs no 25.augusta līdz 10.septembrim notiks Indonēzijā, Japānā un Filipīnās.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu