Holivudas streiku dēļ tiks pārcelta "Emmy" balvu pasniegšanas ceremonija

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp

Holivudā notiekošo streiku dēļ tiks pārcelta šī gada "Emmy" balvu pasniegšanas ceremonija, vēsta ASV mediji.

Televīzijas "Oskara" balvas ekvivalentu bija plānots pasniegt septembrī, taču to varētu pārcelt pat uz janvāri, vēsta laikraksts "Los Angeles Times".

Izdevums "Variety" vēsta, ka tirgotāji, producenti un citi ar pasākumu saistītie cilvēki jau ir informēti par pasākuma pārcelšanu, par ko vēl nav oficiāli paziņots.

Pašlaik streiko Holivudas aktieri un scenāristi, un tas ir pirmais nozares mēroga streiks 63 gadu laikā.

Ja ceremonijas laikā joprojām notiktu aktieru streiks, zvaigznes nevarētu piedalīties pasākumā, kas katastrofāli ietekmētu televīzijas reitingus.

Scenāristiem arī nebūtu atļauts veidot monologus vai joku scenārijus raidījuma vadītājam un balvu pasniedzējiem.

Kā vēstīja mediji, raidsabiedrība "Fox", kas ir šā gada "Emmy" balvu pasniegšanas ceremonijas pārraidītājs ASV, uzstāj, lai balvu pasniegšanu atliktu līdz janvārim, tādējādi dodot ilgāku laiku streiku atrisināšanai.

Televīzijas akadēmija, kas balso par balvām un rīko to pasniegšanas ceremoniju, dod priekšroku pasākuma pārcelšanai uz īsāku laiku, jo janvārī "Emmy" ceremonija notiktu tieši Holivudas filmu balvu pasniegšanas sezonas vidū.

Pēdējo reizi "Emmy" balvu pasniegšanas ceremonija tika atlikta 2001.gadā, kad pasākums tika pārcelts pēc 11.septembra terora aktiem.

Holivudas streiki būtībā ir apturējuši visu ASV filmu un televīzijas produkcijas veidošanas darbu, vienīgie izņēmumi ir realitātes un spēļu šovi.

Ekrāna aktieru ģildes (SAG-AFTRA) un Amerikas Scenāristu ģildes (WGA) biedriem ir aizliegts reklamēt savas filmas un seriālus.

Arodbiedrību prasības ir vērstas uz atalgojuma samazināšanos straumēšanas laikmetā un mākslīgā intelekta radītajiem draudiem viņu karjerai un turpmākajai iztikšanai.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu