"Visi saprot, ko es šeit daru." Kalniņš atskatās uz pievienošanos okupantu līgai (8)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Jānis Kalniņš
Jānis Kalniņš Foto: www.hcamur.ru

Bijušais Latvijas hokeja izlases vārtsargs Jānis Kalniņš sarunā ar krievu sporta mediju "Sport24" atskatījies uz pievienošanos Kontinentālajai hokeja līgai (KHL).

Pērn plašu kritiku Latvijā pēc pārcelšanās uz KHL klubu Habarovskas "Amur" izpelnījās bijušais valstsvienības vārtsargs Jānis Kalniņš.

31 gadu vecais vārtu vīrs arī nākamajā sezonā turpinās sadarbību ar "Amur". Sarunā ar "Sport24" viņš atskatījās uz pagājušās vasaras lēmumu pievienoties okupantu līgai. Uz intervētāja jautājumu, vai viņu nosodīja kāds no bijušajiem kolēģiem izlasē, viņš atbildēja noliedzoši.

"Nē, neviens. Visi saprot, ko es šeit daru. Esmu sportists un spēlēju hokeju. Vispār nav nekādu problēmu," sacījis Kalniņš.

Tāpat viņš atklāja, ka joprojām uztur labas attiecības ar Kristeru Gudļevski, kā arī reizi pa reizei sazinās ar Šveicē spēlējošo amata brāli Ivaru Punnenovu.

Pievienošanās KHL Kalniņam aizvēra durvis uz valstsvienību, kas šajā pavasarī izcīnīja pasaules čempionāta bronzas godalgas. Kalniņš norāda, ka par aiziešanu no izlases bija nolēmis vēl pirms pievienošanās "Amur".

"Pēc priekšpēdējās sezonas jau sapratu, ka izlasē mana karjera ir galā. Tur maz spēlēju. Lielākoties biju trešais vārtsargs. Nav nekāda aizvainojuma. Sapratu, ka 30 gadu vecumā vairāk laika gribu pavadīt ar ģimeni. Ja atkal pildītu trešā vārtsarga lomu, vienkārši pazaudētu pusotru mēnesi," norādījis Kalniņš, piebilstot, ka priecājas par bijušo kolēģu izcīnīto bronzu.

Aizvadītajā sezonā Kalniņš "Amur" vārtos stājās 32 reizes, vidēji mačā atvairot 92,2% un zaudējot 2,52 ripas.

Komentāri (8)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu