VIDEO LTV: No Centrālcietuma izbēgušais Kovaļovs paspējis paciemoties un pārvietoties ar velo

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Rīgas Centrālcietums.
Rīgas Centrālcietums. Foto: Edijs Pālens/LETA

Atklātas jaunas detaļas noziedznieka Māra Kovaļova izbēgšanu no Rīgas Centrālcietuma, ziņo Latvijas Televīzija, atsaucoties uz vairākiem avotiem.

Kā Latvijas Televīzijai uz anonimitātes nosacījumiem pastāstīja viņa radinieks, bēgšana nebija rūpīgi izplānota. Māris esot aizbēdzis laikā, kad ar citiem ieslodzītajiem bija izvests pastaigā. Viņam izdevās pārvarēt divus Centrālcietuma žogus ar dzeloņdrātīm. Kā – tas līdz galam šobrīd nav skaidrs.  Žogs Rīgas Centrālcietumā ir augstāks par četriem metriem.

Neoficiāla informācija liecina, ka, tiekot pāri diviem žogiem, Kovaļovs salauzis kāju. Tas gan viņam netraucēja doties uz savu dzīvesvietu. Devies viņš gar Matīsa kapiem.

Kā pastāstīja bēgļa radinieks, pa ceļam uz mājām Kovaļovs esot apciemojis kādu savu paziņu un paņēmis no viņa riteni, ar ko arī ieradies mājās.

Te, pēc radinieka vārdiem, viņš pavadījis vēl 5–10 minūtes, līdz pie mājas dežurējošie policisti izsauca papildspēkus un aizturēja aizbēgušo, ziņo LTV.

Plašāk LTV sižetā:

Jau ziņots, ka 23.jūlijā no Rīgas Centrālcietuma izbēga par slepkavības mēģinājumu aizdomās turētais, 1993.gadā dzimušais Kovaļovs, kuru dažu stundu laikā izdevās aizturēt Sarkandaugavā. Pašlaik Kovaļovs atrodas Latvijas cietumu slimnīcā Olainē, jo bēgšanas laikā savainojis kāju.

Par ieslodzītā bēgšanu ir sākts kriminālprocess, bet notikušā apstākļi tiks detalizēti noskaidroti dienesta pārbaudē.

Tieslietu ministre Inese Lībiņa-Egnere (JV) uzdevusi izmeklēt bēgšanu no Rīgas Centrālcietuma un veikt visaptverošu izvērtējumu ieslodzījuma vietu sistēmā, novērtējot procedūru, infrastruktūras un citu resursu atbilstību.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu