Čukste karjeru turpinās Zviedrijas otrajā līgā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Latvijas hokeja izlases spēlētājs Kārlis Čukste
Latvijas hokeja izlases spēlētājs Kārlis Čukste Foto: Edijs Pālens/LETA

Latvijas hokeja izlases aizsargs Kārlis Čukste karjeru turpinās Zviedrijas pēc spēka otrās līgas "HockeyAllsvenskan" komandā Jēvles "Brynas", informē vienība.

Vienošanās ar 26 gadus veco hokejistu noslēgta uz vienu sezonu.

"Brynas" iepriekšējā sezonā pārspēlēs zaudēja vietu Zviedrijas augstākajā līgā un nākamasezon pirmo reizi cīnīsies pēc spēka otrajā divīzijā.

Aizvadītajā sezonā Čukste Tršinecas "Ocelārži" sastāvā kļuva par Čehijas čempionu. Ekstralīgas regulārajā čempionātā latvietis 49 spēlēs izcēlās ar astoņiem (2+6) punktiem, 18 soda minūtēm un pozitīvu lietderības koeficientu +9, bet izslēgšanas spēlēs deviņos mačos iekrāja trīs punktus (2+1) un pozitīvu lietderību +1.

Pirms pievienošanās Čehijas klubam Čukste spēlēja Somijas vienībā Lahti "Pelicans", Rīgas "Dinamo" un "Mogo"/LSPA, bet Ziemeļamerikā spēlēja USHL līgas klubā Čikāgas "Steel", četras sezonas - Kvinipiakas Universitātes vienībā Nacionālajā koledžu sporta asociācijā (NCAA), kā arī neilgi ECHL klubā Orlando "Solar Bears" un Amerikas hokeja līgas (AHL) vienībā Sanhosē "Barracuda".

Latvijas izlases sastāvā Čukste piedalījies pēdējos divos pasaules čempionātos un šogad palīdzēja valstsvienībai izcīnīt pirmās medaļas vēsturē, turnīrā Rīgā un Tamperē tiekot pie bronzas godalgām.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu