Francijas futbolistes Pasaules kausa finālturnīra spēlē uzvar Brazīlijas izlasi

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: AFP/SCANPIX

Francijas sieviešu futbola izlase sestdien Brisbenā Pasaules kausa finālturnīra otrajā spēlē ar rezultātu 2:1 (1:0) uzvarēja Brazīlijas valstsvienību.

Spēles 18.minūtē pēc tālas un augstas piespēles soda laukumā Kadidiatu Diaņi ar galvu pāradresēja bumbu Eižēnijai Lesomērai, kura ar sitienu no pāris metriem bija precīza - 1:0 Francijas izlases labā.

Brazīlijas centieni atspēlēties vainagojās otrajā puslaikā, kad 58.minūtē Debora de Oliveira saņēma piespēli un no tuvas distances raidīja bumbu tīklā. Tomēr septiņas minūtes pirms pamatlaika beigām pēc stūra sitiena Vendija Renāra, sitot ar galvu, atjaunoja Francijas izlasei vadību.

Dažas minūtes vēlāk laukumā devās leģendārā Marta da Silva, kura nomainīja vārtu guvēju Debinju, taču Brazīlija ar savu futbola zvaigzni laukumā neizglābās no zaudējuma.

Vēlāk F apakšgrupas maču Pērtā aizvadīs Jamaika un Panama.

Apakšgrupā līdere ar četriem punktiem divās spēlēs ir Francija, trīs punktus guvusi Brazīlija, punktu pirmajā mačā nopelnīja Jamaika, bet Panama pagaidām ir bešā.

Futbolistes par Pasaules kausa trofeju cīnās devīto reizi, šogad pirmo reizi piedaloties 32 komandām.

Pirms četriem gadiem Francijā notikušā finālturnīra finālā ASV ar 2:0 uzvarēja Nīderlandi un ceturto reizi svinēja panākumu šajā turnīrā, izcīnot trofeju otro reizi pēc kārtas. Divreiz meistarsacīkstēs uzvarējusi Vācija, bet pa vienam titulam ir Norvēģijai un Japānai.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu