Latvijas U-20 basketbolistes Eiropas čempionāta pirmajā mačā piekāpjas Beļģijai

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Edijs Pālens / LETA

Latvijas U-20 sieviešu basketbola izlase sestdien Viļņā Eiropas čempionāta pirmajā mačā ar rezultātu 62:66 (18:16, 20:12, 9:18, 15:20) zaudēja vienaudzēm no Beļģijas.

Latvietēm rezultatīvākā ar 16 punktiem bija Raina Tomašicka, 11 punkti un sešas atlēkušās bumbas bija Luīzei Silai, desmit punktus guva Vanesa Jasa, bet deviņus punktus guva un septiņas bumbas zem groziem izcīnīja Katrīna Ozola.

Pretiniecēm pa 18 punktiem guva Habibatu Baha un Nastja Klāsensa, bet 12 punkti un 11 bumbas zem groziem bija Žilijai Frankinai.

Latvijas basketbolistes bija precīzākas metienos no spēles (43%/38%), taču viņām bija zemāka precizitāte tālmetienos (36%/44%) un soda metienos (60%/85%).

D grupā būs jātiekas arī ar Itālijas un Turcijas basketbolistēm, bet astotdaļfinālā pretī stāsies kāda no C apakšgrupas vienībām - Spānija, Polija, Melnkalne vai Zviedrija.

Sagatavošanās posmā tika aizvadītas pārbaudes spēles ar Ukrainas U-20 izlasi (82:29 un 85:58), Pasaules kausa dalībnieci Lietuvas U-19 komandu (51:66 un 79:61) un Somijas U-20 izlasi (53:76 un 87:60).

No šī sastāva piecas spēlētājas - Vanesa Jasa, Katrīna Ozola, Luīze Sila, Raina Tomašicka un Enija Vīksne - jau piedalījušās pieaugušo valstsvienības darbā.

Kopš 2019.gada, kad šā gadugājuma basketbolistes spēlēja U-16 čempionātā, sastāvā ir septiņas spēlētājas, to skaitā Jasa un Nikola Priede pat ar divu U-16 čempionātu pieredzi. 2022.gadā trīs spēlētājas startējušas gan U-18, gan U-20 Eiropas čempionātos. Pirmo reizi Eiropas čempionātā spēlēs Franciska Treiliha.

Eiropas čempionāta A divīzijas turnīrs Lietuvā notiks no 29.jūlija līdz 6.augustam.

Latvijas U-20 sieviešu izlasi vada Aigars Nerips, kura palīdz treneri Guntis Endzels, Mārtiņš Zībarts un Anita Mikāle.

Latvijas U-20 sieviešu basketbola izlases kandidāšu saraksts:

Enija Paula Vīksne (RSU), Katrīna Ozola (Budapeštas EAC, Ungārija), Vanesa Jasa ("TTT Rīga"), Līva Liniņa, Katrīna Raina Kalniņa, Franciska Treiliha (visas - "Rīga Juniores"/LU), Enija Ķīvīte ("Liepāja"), Marta Daniela Leimane (Kolorādo Štata universitāte, NCAA), Raina Tomašicka (Tarbas "Gespe Bigorre", Francija), Luīze Sila ("Celta", Spānija), Nikola Priede (Vērmontas Universitāte, NCAA), Krista Lukašēviča ("Girona", Spānija).

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu