VIDEO Vairāki simti Latvijas uzņēmumu joprojām uztur sadarbību ar Krieviju (7)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Alkohols. Ilustratīvs attēls.
Alkohols. Ilustratīvs attēls. Foto: Shutterstock

Vairāki simti Latvijas uzņēmumu joprojām uztur preču eksportu uz agresorvalsti Krieviju. Uzņēmumi šādu rīcību skaidro dažādi - sākot ar humāniem apsvērumiem līdz aprēķinam, ziņo LTV raidījums "Panorāma".  

 2023. gada pirmajos piecos mēnešos preces uz Krieviju eksportēja 307 Latvijas uzņēmumu. Šī gada maijā no Latvijas uz Krieviju visvairāk eksportētās preces ir alkohols, pārtika un medikamenti.

Video: "Panorāma" sižets

Saraksts ar šiem uzņēmumiem netiek atklāts, jo tā esot komercinformācija, ko valsts iestādēm publiskot ir aizliegts, paskaidro Ekonomikas ministrija.

Savukārt farmācija ir nozare, kurā pilnīgi visi uzņēmumi vēl turpina preču eksportu uz Krieviju.

"Ja man kāds saka, ziniet, visiem krieviem ir jāmirst tāpēc, ka Putins ved karu pret Ukrainu, realizējot ukraiņu tautas genocīdu, tad nu tas pats attiektos pret krievu tautu. .. Nepiegādāt zāles – tas nozīmē, ka mēs liedzam tiesības uz dzīvību," atzīmē Ķīmijas un farmācijas asociācijas valdes priekšsēdētājs Vitālijs Skrīvelis.

Eksports uz agresorvalsti aktīvi turpinās arī alkohola nozarē. Šī gada pirmajos piecos mēnešos spirtoto dzērienu eksports uz Krieviju ir pieaudzis pat par 165 procentiem.

Nozares asociācijā uzskata, ka lielākoties eksportu nodrošina Latvijā reģistrēti Rietumvalstu uzņēmumi, kas alkoholu šeit ieved, bet tālāk eksportē uz Krieviju.

"Latvijas balzams" savus eksporta rādītājus nekomentē. 

Vairāk informācijas LTV sižetā.

Komentāri (7)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu