VIDEO Krofords pieveic Spensu un kļūst par pusvidējās svara kategorijas absolūto čempionu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Erols Spenss un Terenss Kraufords
Erols Spenss un Terenss Kraufords Foto: EPA/Scanpix

Terenss Krofords sestdienas vakarā Lasvegasā pārspēja Erolu Spensu un kļuva par neapstrīdamu "četru jostu"  čempionu pusvidējā svara kategorijā. 

Boksa līdzjutēji sestdienas vakarā baudīja vienu no gaidītākajiem mačiem, kad nepārspējamie čempioni Erols Spenss  un Terenss Krofords tiekās ļoti cīņā par neapstrīdamu pusvidējā svara čempiona titulu.

Spenss (28-0, 22 KO) lika uz spēles savus Pasaules Boksa padomes (WBC), Pasaules Boksa asociācijas (WBA) un Starptautiskās Boksa federācijas (IBF) titulus, savukārt Krofords (39-0, 30 KO) lika uz spēles savu Pasaules Boksa organizācijas (WBO) titulu.

Ar cīņas rezultātu atbildēts jautājums par mūsdienu labāko pusvidējā svara cīkstoni. Terenss Krofords sestdienas vakarā dominēja pār Erolu Spensu, gūstot trīs nokdaunus un apturot Spensu devītajā raundā, kļūstot par neapstrīdamu pusvidējā svara čempionu.

Pēc lēna pirmā raunda Krofords sāka dominēt pār cīņu. Pirmais nokauts notika pēc pretsitiena otrajā raundā. Spenss godam turpināja mēģināt mainīt cīņas ritējumu, taču Krofords bija pārāk ātrs, pārāk tehnisks un pārāk spēcīgs visas cīņas garumā.

"Tas bija vairāk zibenīgs nokauts," par otro raundu pēc cīņas sacīja Krofords. "Es viņu noķēru ar kreisās puses sitienu. Viņš nedomāja, ka es atgriezīšos no labās."

Krofords demonstrēja lieliskus sitienus visas cīņas laikā. Tieši viņa izcilie sitieni bija cīņas iznākuma nosakošais elements. Ikreiz, kad Spenss sāka uzņemt iniciatīvu mainīt cīņas virzību, Krofords izšāva satriecošu sitienu, kas apturēja Spensu.

Katrā nākamajā raundā Spenss izskatījās arvien vairāk apmaldījies. Spenss turpināja mēģināt nākt uz priekšu un veikt sitienus, kas mainītu cīņu. Tā vietā katrs Spensa mēģinājums pārņemt virsroku beidzās ar pārdomātu sitienu no Kroforda, kas uzreiz nostādīja Spensu aizsardzībā.

Devītajā raundā Kroforda uzbrukums tiesnesim neatstāja citu iespēju kā apturēt cīņu.

"Tas bija labs apstāšanās brīdis," par tiesneša lēmumu sacīja Krofords.

"Es biju uz robežas turpināt ar dažiem spēcīgiem sitieniem. Visi zina, ka esmu lielisks noslēguma cīkstonis. Tiesnesis izdarīja to, kas viņam bija jādara, lai aizsargātu cīnītāju."

Ar uzvaru Krofords apvienojis WBA, WBC un IBF titulus ar savu WBO titulu un, kas ir vēl svarīgāk, noslēdza ilgstošās debates par to, vai viņš vai Spenss ir laikmeta labākais pusvidējās svara kategorijas cīnītājs. 

Pirms cīņas nebija pārliecības par tas iznākumu, un bukmeikeru prognozes liecinaja, ka cīņa tiek vērtēta kā 60:40 par labu Krofordam.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu