Norvēģijas futbolistes ar pārliecinošu uzvaru pār Filipīnām iekļūst Pasaules kausa astotdaļfinālā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Norvēģijas izlases futbolistes
Norvēģijas izlases futbolistes Foto: AFP/SCANPIX

Norvēģijas sieviešu futbola izlase 30. jūlijā Oklendā Pasaules kausa finālturnīra trešajā mačā izcīnīja pārliecinošu uzvaru un iekļuva astotdaļfinālā, kuru sasniedza arī Šveice.

A apakšgrupas cīņā norvēģietes ar rezultātu 6:0 (3:0) sagrāva futbolistes no Filipīnām.

Pirmajā puslaikā divus vārtus guva Sofija Romāna Heuga, bet, tuvojoties puslaika izskaņai, 3:0 panāca Karolīne Hansena.

Trīs minūtes pēc otrā puslaika sākuma norvēģietes tika pie vārtiem pēc tam, kad bumba aizskāra Filipīnu spēlētāju. Guro Reitena 53.minūtē precīzi izpildīja 11 metru soda sitienu, kamēr kompensācijas laikā savus trešos vārtus mačā guva Heuga.

Citā A apakšgrupas mačā mājiniece Jaunzēlande un Šveice nespēja gūt vārtus, spēlei noslēdzoties ar neizšķirtu 0:0 (0:0).

Šveice jau pirms pēdējās kārtas spēlēm bija teju nodrošinājusi vietu astotdaļfinālā, bet jaunzēlandietēm, ņemot vērā Norvēģijas pārliecinošo uzvaru pret Filipīnām, vajadzēja uzvarēt Šveices futbolistes, lai iekļūtu izslēgšanas spēlēs.

A apakšgrupā pirmo vietu ar pieciem punktiem ieņēma Šveice, otrajā pozīcijā ierindojās Norvēģija ar četriem punktiem. Jaunzēlande un Filipīnas ar attiecīgi četriem un trīs punktiem bija trešajā un ceturtajā vietā.

Astotdaļfinālā norvēģietes tiksies ar C apakšgrupas uzvarētājām, kas būs Japāna vai Spānija, kamēr šveicietes spēkosies ar otrās vietas ieguvēju.

Savukārt dienas pirmajā spēlē, kurā tikās H apakšgrupas vienības, Maroka ar rezultātu 1:0 (1:0) uzvarēja Dienvidkoreju.

Vienīgie vārti mačā tika gūti jau sestajā minūtē, kad Dienvidkorejas vārtos bumbu raidīja Ibtisama Džraidi.

H apakšgrupā Vācijai un Kolumbijai, kas aizvadījušas pa vienai spēlei, ir trīs punkti, tikpat divās spēlēs ir Marokai, bet Dienvidkoreja nav tikusi pie punktiem.

Futbolistes par Pasaules kausa trofeju cīnās devīto reizi, šogad pirmo reizi piedaloties 32 komandām.

Pirms četriem gadiem Francijā notikušā finālturnīra finālā ASV ar 2:0 uzvarēja Nīderlandi un ceturto reizi svinēja panākumu šajā turnīrā, izcīnot trofeju otro reizi pēc kārtas. Divreiz meistarsacīkstēs uzvarējusi Vācija, bet pa vienam titulam ir Norvēģijai un Japānai.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu