Māsas no kruīza atgriežas ar teju 5 kilogramiem kokaīna desmitiem tūkstošu dolāru vērtībā (4)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Kruīza kuģis. Ilustratīvs attēls.
Kruīza kuģis. Ilustratīvs attēls. Foto: Pixabay

Divas māsas nesen devās nedēļu ilgā kruīzā, apceļoja Bahamu salas, Jamaiku un Meksiku, un atgriezās ar vairākiem kilogramiem kokaīna, kas bija paslēpts viņu mugursomu oderēs, ziņo "Insider", atsaucoties uz federālās izmeklēšanas kriminālapsūdzību.

Meitenes atradās uz kruīza kuģa "MSC Seascape" un izbrauca no Maiami ostas 16. jūlijā, rakstīja izmeklētājs. Kad kruīza kuģis atgriezās Maiami ap 23. jūliju, ASV Muitas un robežapsardzības (CBP) darbinieki veica "piespiedu operāciju" un aizturēja māsas ārpus viņu kopīgās kajītes.

Saskaņā ar tiesas dokumentu policisti abām lika atnest savu bagāžu uz "otrreizēju pārbaudi". Sūdzībā nav norādīts, kas sākotnēji ierosināja pārbaudi.

Kad māsas izgāja no kajītes ar savām mantām, narkotiku meklēšanas suns, kurš tika ievests, lai palīdzētu pārmeklēšanā, "izrādīja izmaiņas uzvedībā un brīdināja, ka saodis narkotisko vielu klātbūtni" vienas sievietes mantās, teikts sūdzībā, tāpēc māsas tika izšķirtas un pārmeklētas.

Pārmeklēšanas laikā, kā apgalvo federālie izmeklētāji, policisti konstatējuši meiteņu mugursomu "oderu iekšpusē iešūtu anomāliju".

Somās atrasti divi kokaīna iepakojumi, kas katrs sver aptuveni 2,40 kilogramus.

Kopumā mugursomās bija paslēpti aptuveni 4,75 kilogrami kokaīna. Samera Luisa, ASV Tēvzemes drošības departamenta aģente, atrasto kontrabandu lēsusi no 15 000 līdz 40 000 dolāru vērtībā.

Paziņojumos tiesībsargājošajām iestādēm māsas noliedza, ka būtu zinājušas par narkotikām viņu somās. 

Tomēr viena no sievietēm izmeklētājiem sacīja, ka šķietami viņas mugursoma bijusi "smagāka, nekā viņa sākotnēji atcerējās" pēc tam, kad viņa bija atstājusi savu somu Jamaikas restorānā bez uzraudzības, kad devusies uz tualeti.

Viena no māsām varasiestādēm pastāstīja, ka draugi, ar kuriem viņas bija tikušās Jamaikā, piedāvājuši somu, kurā ievietot savas mantas.

Sieviete sacīja, ka viņa "neko aizdomīgu somā nav pamanījusi, jo tajā neko neredzēja" un aiznesa somu atpakaļ uz kuģi, teikts sūdzībā.

CBP darbinieki pārskatīja drošības kameru ierakstus no kruīza kuģa. Saskaņā ar apsūdzību 19. jūlijā filmētajos materiālos bija redzams, kā sievietes kopīgi pamet, bet atsevišķi atgriežas uz kuģa ar "tumšas krāsas mugursomām".

Telefona ieraksti arī liecina, ka viena no māsām divas dienas pirms kruīza brauciena nosūtīja ziņojumu kontaktpersonai ar nosaukumu "Kenny Jamaica".

Saskaņā ar apsūdzību ziņas saturs bija: "Es nezinu, ko jūs darāt, bet es to vairs nedaru. Tāpēc vienalga, kas ar jums notiek, – nelieciet tām spēlēm notikt ar mani."

Māsas izmeklētājiem stāstīja, ka narkotiku kontrabanda viņām netika lūgta un viņām nav samaksāts.

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu