Bēdīgi slavenās kompānijas "OceanGate" līdzdibinātājs vēlas sūtīt cilvēkus uz Venēru

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: rarrarorro/shutterstock

Bēdīgi slavenās zemūdens izpētes kompānijas "OceanGate Expeditions" līdzdibinātājs Giljermo Sēnleins nācis klajā ar sevišķi ambiciozu plānu - līdz 2050. gadam uz Venēru aizsūtīt vienu tūkstoti cilvēku, ziņo izdevums "Insider".

"OceanGate Expeditions" līdzdibinātājs ir cīnījies ar jautājumiem par uzņēmuma neveiksmīgo ceļojumu uz slavenā kuģa "Titāniks" vraku 18. jūnijā, kurā gāja bojā pieci cilvēki, tostarp viņa bijušais kolēģis un draugs - kompānijas valdes priekšsēdētājs Stoktons Rašs.

Tiek uzskatīts, ka zemūdene "Titan", kurā atradās visi pieci ceļotāji, implodēja dažas stundas pēc nolaišanās dzelmē, radot bažas par "OceanGate" pieeju inovācijām un drošībai. 

Taču "Titan" katastrofa nav atturējusi Sēnleinu no jaunākās ieceres. Viņa ieskatā, cilvēcei ir nepieciešams tiekties uz inovācijām. 

Sēnleins apliecina, ka viņa plāns nav tik traks kā šķiet. "Es domāju, ka tas ir mazāk ambiciozi nekā līdz 2050. gadam uz Marsa virsmas nogādāt miljonu cilvēku," viņš teica Insider.

"OceanGate" dibinātājs apzinoties, ka Venēras atmosfēra nav piemērota cilvēkiem, taču atsaucas uz pētījumu, kurā it kā norādīts, ka Veneras atmosfērā esot maza daļiņa, kurā ir zemāka temperatūra un, attiecīgi, piemērotāki dzīvošanas apstākļi cilvēkiem.

Taču skaidra plāna, kā nogādāt 1000 cilvēku lielo koloniju uz Venēru, uzņēmējam nav. 

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu