Pārlielupes cietuma vietā Jelgavā būvēs katastrofu pārvaldības centru

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Evija Trifanova/LETA

Jelgavas dome nolēmusi bez atlīdzības Iekšlietu ministrijai nodot bijušo Pārlielupes cietuma teritoriju Garozas ielā 31 katastrofu pārvaldības centra būvniecībai, aģentūra LETA uzzināja pašvaldībā.

Iekšlietu ministrija Jelgavā, Garozas ielā, plāno būvēt katastrofu pārvaldības centra ēku, kurā vienkopus atrastos Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta depo, telpas Valsts policijai, robežsardzei, Iekšlietu ministrijas Informācijas centram, Pilsonības un migrācijas lietu pārvaldei, kā arī Neatliekamās medicīniskās palīdzības dienestam un prokuratūrai.

26.jūlijā pašvaldība saņēmusi Nodrošinājuma valsts aģentūras lūgumu nodot valstij nekustamo īpašumu Garozas ielā 31, jo jaunā centra atrašanās šajā vietā nodrošinātu operatīvo dienestu nokļūšanu uz izsaukuma vietām visā Jelgavas pilsētas teritorijā atbilstoši normatīvajos aktos noteiktajam, kā arī nodrošinātu iedzīvotāju ērtu nokļūšana līdz jaunajā ēkā izvietotajām iestādēm.

Domes deputāti vienbalsīgi lēma bez atlīdzības nodot Iekšlietu ministrijai nekustamo īpašumu Garozas ielā, kurā ietilpst zemes vienības un nedzīvojamās ēkas. Īpašums tiek nodots valsts pārvaldes funkciju īstenošanai iekšlietu, medicīnas un tieslietu nozarē ar nosacījumu, ka tas bez atlīdzības nododams atpakaļ Jelgavas pašvaldības īpašumā, ja vairs netiek izmantots minēto funkciju veikšanai.

Pašvaldībā informē, ka Garozas ielā 31 agrāk atradās Pārlielupes cietums. Pēc 51 darbības gada tas tika slēgts 2008.gada 12.decembrī. Jelgavas pilsētas pašvaldība 24 138 kvadrātmetrus lielo bijušā Pārlielupes cietuma teritoriju no valsts pārņēma 2010.gada 30.augustā.

Tā kā objekts bija sliktā tehniskā stāvoklī, lielākā daļa teritorijā esošo būvju tika nojauktas. Šis īpašums nebija nepieciešams pašvaldībai vai tās iestādēm pašvaldību funkciju nodrošināšanai.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu