VIDEO Slāvu ielas iedzīvotāji satraukti: izmantojot problēmas ar balkoniem, iemītniekiem pieprasa finansēt pilnu ēkas atjaunošanu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Ekrānuzņēmums no video/Bez Tabu

Rīgā, Slāvu ielā, kādas daudzdzīvokļu mājas iedzīvotājus satraucis jautājums par ēkas tehnisko stāvokli. Daudziem balkoniem ir nepieciešama renovācija, un šo argumentu izmanto ēkas apsaimniekotājs, lai uzspiestu izmaksas par pilnu ēkas atjaunošanu visiem iedzīvotājiem, vēsta raidījums "Bez tabu". 

Video: Raidījuma "Bez tabu" sižets

"Balkona konstrukcijas ir kopīpašums, tā ir rakstīts likumā," skaidro Latvijas Nekustamā īpašuma pārvaldnieku asociācijas vadītājs Vitolds Peipiņš. "Kas balkonā iekšpusē, tas jau ir katra dzīvokļa īpašnieka individuālais jautājums."

Aplūkojot konkrēto daudzstāvu namu, uzreiz noprotams, ka saistībā ar balkoniem nav itin nekādas konsekvences. Daži balkoni apjozti ar drošības sietu, citi vispār iestikloti, ir pat demontēti balkoni, izveidojot tā dēvētos franču balkonus.

Un tieši šo konstruktīvo elementu stāvoklis ir iemesls, kālab arī nams iekļauts galvaspilsētas vidi degradējošo objektu sarakstā, tādējādi paaugstinot nekustamā īpašuma nodokļa apmēru līdz pat 3% no kadastrālās vērtības.

Turklāt runa nemaz nav par balkonu remontu, bet gan pilnu ēkas atjaunošanu pēc visām energoefektivitātes prasībām, kas izmaksātu simtiem tūkstošu, iespējams, pat vairāk nekā miljonu eiro.

Taču, lai nams vairs netiktu uzskatīts par vidi degradējošu, esot tikai jāsaved kārtībā balkoni, turklāt – ne visi, apliecina Rīgas domes Pilsētas attīstības departamentā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu