Iepriekšējo ziemu nolēmu pavadīt Āzijā, strādājot attālināti no dažādām eksotiskām valstīm, vienlaikus iepazīstot dažādas kultūras, dabas brīnumus un saprāta robežās arī kulinārās lietas. Kopumā pasaules otrajā malā kopā ar dzīvesbiedri pavadījām precīzi sešus mēnešus. Iepriekš četros rakstos aprakstīju dzīvi un attālināto darbu no Taizemes ziemeļiem, Vjetnamas, Bali salas Indonēzijā un Taizemes dienvidiem. Taču šajā rakstā pievērsīšos pie praktiskām lietām. Cik mēnesī vidēji mēs iztērējām naudu? Kur ir lētāka dzīvošana? Kur ir siltāk un saulaināk? Kādi ir iespējamie šķēršļi, lai uz vairākiem mēnešiem dotos dzīvot un attālināti strādāt eksotiskā vietā? Mēģināšu atbildēt uz visiem jautājumiem.

1. daļa: Taizemes ziemeļi 

2. daļa: Vjetnamas skarbums un atklātība

3. daļa: Tūristu un digitālo klejotāju iecienītā Bali sala Indonēzijā

4. daļa: Taizemes sala, ar kuru grūti nošaut greizi 

Varbūt kāds nodomās, ka nevar un nevajag salīdzināt dažādas valstis. Sava taisnība jau ir, tomēr katrai vietai ir atsevišķi untumi vai "ekonomiskas tendences", kuras var pamanīt. Īpaši, ja samērā proporcionāli vienāds laiks pavadīts katrā no tām un ir vēl svaigi iespaidi.

Zemāk minētā praktiskā informācija un salīdzinājums, iespējams, vairāk noderēs pāriem vai individuālajiem ceļotājiem, kuri ir gatavi ielauzties Āzijas virpulī un kam ir grūti nosēdēt pie jūras vai naktsmītnes teritorijā ilgāk par aptuveni 2 dienām. Ja esat ģimene ar vienu vai vairāk bērniem, tad izmaksas, naktsmītņu un varbūt arī galamērķu izvēles būs pilnīgi citādākas. 

No idejas līdz iekāpšanai lidmašīnā

Komentāri (4)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp