Kanādas hokejists pēc Krievijas pases pieņemšanas jau sācis glaimot vietējai publikai

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Instagram

Kanādas hokeja aizsargs Kamerons Lī piekritis pieņemt Krievijas pilsonību, lai atvieglotu savu dzīvi Kontinentālās hokeja līgas (KHL) klubā Habarovskas "Amur".

Lī "Amur" vienībai, kuru pārstāv arī bijušais Latvijas izlases vārtsargs Jānis Kalniņš, pievienojās pagājušajā sezonā. Tagad 26 gadus vecais aizsargs lēmis par labu Krievijas pilsonības pieņemšanai.

Sarunā ar Krievijas mediju "Match TV" viņš nāca klajā ar visiem vēlamajiem izteikumiem par dzīvi Habarovskā un Krievijā kopumā.

"Protams, iepriekš no medijiem dzirdēju, cik šeit viss ir slikti. Tomēr, kad šeit ierados, sapratu, ka lielākā daļa no tā visa nav taisnība. Krievi ir ļoti laipni cilvēki. Šeit ir daudz lielu, skaistu pilsētu," sacījis Lī, kurš "Match TV" žurnālistam nosolījās izskaidrot visus "pārpratumus", kas radušies par Krieviju, kad atgriezīsies dzimtajā Kanādā.

Domājams, ka tuvākajā laikā arvien vairāk ārzemju hokejistu pieņems Krievijas pasi, jo KHL ir izmainījusi leģionāru limitu. Šobrīd katrā komandā drīkst būt vien trīs spēlētāji ar ārzemju pasi, kas nozīmē, ka, pieņemot Krievijas pilsonību, konkrētajam hokejistam ir daudz vieglāk iekļūt un noturēties sastāvā.

Aizvadītajā sezonā Lī 53 spēlēs izcēlās ar 20 rezultativitātes punktiem (7+13).

Lī ir jau otrais ārzemju hokejists, kurš pēdējo nedēļu laikā pieņēmis Krievijas pasi. Iepriekš līdzīgu lēmumu pieņēma arī bijušais Čehijas jaunatnes izlašu hokejists Ostaps Safins.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu