Augustā Eiropas Savienība veic plašāko LGBTQ aptauju Eiropā

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Fernando Avendano/Shutterstock

Visā Eiropas Savienībā norisinās visaptveroša LGBTQ aptauja, lai apkopotu LGBTQ cilvēku pieredzes, uzskatus un bažas. Iegūtā informācija veidos politikas, lai turpmāk aizsargātu un veicinātu LGBTQ cilvēku tiesības. Aptauju organizē Eiropas savienības Pamattiesību aģentūra (FRA).

Šī jau ir trešā aptauja, kas ir anonīma un pieejama LGBTQ cilvēkiem, kuri sasnieguši vismaz 15 gadu vecumu 30 valstīs: 27 ES dalībvalstīs, kā arī Albānijā, Serbijā un Ziemeļmaķedonijā.

Aptaujas rezultāti tiks publicēti 2024. gadā, un tie ļaus FRA novērtēt progresu kopš iepriekšējās aptaujas, kas tika veikta 2019. gadā.

2019. gada LGBTQ aptauja parādīja, ka līdz LGBTQ vienlīdzībai Eiropā joprojām ir ejams tāls ceļš. Vardarbība un diskriminācija pret LGBTQ cilvēkiem saglabājas augstā līmenī, tāpat arī bailes brīvi pārvietoties kā LGBTQ personai. 2019. gadā aptaujā piedalījās vairāk nekā 140 000 dalībnieku no visas Eiropas Savienības.

Šī informācija palīdzēja veidot Eiropas Komisijas LGBTQ vienlīdzības stratēģiju 2020–2025. gadam. Tā sniedza ieguldījumu vienlīdzīgas izturēšanās politiku un iniciatīvu izstrādāšanā, lai atbalstītu un aizsargātu LGBTQ cilvēkus visā Eiropā.

Aptauja pieejama visās Eiropas Savienības valodās. Uz aptaujas jautājumiem var atbildēt šeit: https://www.lgbtiqsurvey.eu/lgbtiq/. Aptauja ilgs līdz 22. augustam.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu