Zaharova salīdzina dronu uzbrukumus "Moscow City" ar 11. septembra teroraktu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
2023. gada 1. augusts. Ārkārtas situāciju darbinieki pie biroja ēkas Maskavā pēc bezpilota lidaparāta uzbrukuma.
2023. gada 1. augusts. Ārkārtas situāciju darbinieki pie biroja ēkas Maskavā pēc bezpilota lidaparāta uzbrukuma. Foto: Evgenia Novozhenina

Krievijas Ārlietu ministrijas preses pārstāve Marija Zaharova, viesojoties propagandas televīzijas raidījumā pie Vladimira Solovjova, salīdzināja nesenos dronu uzbrukumus Maskavas biznesa rajonam "Moscow City" ar 2001. gada 11. septembra teroraktu ASV, raksta neatkarīgais medijs "Meduza". 

Zaharova izteicās, ka nesenajos uzbrukumos Maskavas biznesa rajonam tiek atkārtota pasaulē lielāko teroraktu "metodoloģija". 

"Apskatīsim citu piemēru — 11. septembri un Dvīņu torņus. Milzīgs upuru skaits, bet metodika ir tāda pati. "Moscow City" ir civils objekts, kurā atrodas ne tikai biroji, bet arī dzīvojamās telpas, kā arī civilās biroju telpas, kurām nav nekāda sakara ar armiju. Tas ir tas pats stāsts, ko mēs redzam atkārtojamies," izteicās Zaharova. 

Tikmēr Krievijas diktatora Vladimira Putina preses sekretārs Dmitrijs Peskovs norādīja, ka Kremlis "neredz" nekādu analoģiju starp Ukrainas bezpilota lidaparātu triecieniem Maskavā un 11. septembri.

Uz jautājumu, vai Maskavā tiek īstenoti papildu drošības pasākumi, Peskovs atbildēja: "Tā ir taisnība, ka pastāv briesmas, tas ir pašsaprotami, un pasākumi tiek veikti."

Jau ziņojām, ka Maskavā naktī uz otrdienu drona triecienā atkal nodarīti postījumi augstceltnei biznesa rajonā "Moscow City", paziņoja Krievijas galvaspilsētas mērs Sergejs Sobjaņins. Mērs norādījis, ka šai ēkai, kuras nosaukums ir "IQ-kvartal" un kurā atrodas trīs ministrijas, nodarīti postījumi arī naktī uz svētdienu, kad droni nodarīja bojājumus divām "Moscow City" ēkām.

Naktī uz svētdienu drona triecienā tika nodarīti postījumi stāvam, kurā atrodas Digitālās attīstības ministrija, bet naktī uz otrdienu sapostīts stāvs, kurā ir Ekonomikas attīstības ministrija.

Dronu uzbrukumi Krievijā pēdējos mēnešos nav retums. Ukraina nav tieši uzņēmusies atbildību, taču Ukrainas prezidents Volodimirs Zelenskis svētdien sacīja, ka karš pakāpeniski atgriežas Krievijas teritorijā, un uzsvēra, ka tas ir neizbēgams un taisnīgs process.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu