Politologs skeptisks par iespēju izveidot jaunu un stabilu koalīciju Rīgas domē bez "Par/Progresīvie"

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Politologs Juris Rozenvalds.
Politologs Juris Rozenvalds. Foto: Ieva Lūka/LETA

Politologs Juris Rozenvalds ir skeptiski noskaņots par iespēju Rīgas domē izveidot jaunu un stabilu koalīciju bez frakcijas "Par/Progresīvie" (PP).

Viņš pauda, ka tehniski trīs partiju bloks "Jaunā vienotība" (JV), "Nacionālā apvienība/Latvijas Reģionu apvienība" (NA/LRA) un "Kods Rīgai" (KR) varētu izveidot jaunu koalīciju, bet jāņem vērā, ka tā būtu daudzu partiju partnerība, tādējādi svarīgs jautājums esot par stabilitāti.

Politologs uzskata, ka, tikai atšķeļot "Par" deputātus no "Progresīvajiem", varētu izveidot kaut cik stabilu koalīciju.

Komentējot šodienas trīs partiju bloka paziņojumu, ka pēc nesekmīgām sarunām ar PP partijas par koalīcijas izveidi runās ar citiem Rīgas domē pārstāvētajiem politiskajiem spēkiem, Rozenvalds sacīja, ka patlaban notiek spiediena izdarīšana vienai pusei pret otru.

Tas esot triju partiju bloka mēģinājums draudēt, bet, politologa ieskatā, tam nav pamata, jo draudiem diez vai būtu reālas sekas.

Tāpat politologs atzīmēja, ka "Nacionālā apvienība" (NA) ir īpaši aktīva šajā procesā, vicemēram Edvardam Ratniekam (NA/LRA) esot galvenajam "uzbrucējam" "Progresīvajiem". Viņaprāt, tas ir saistīts ar to, ka NA vēlas parādīt "Progresīvos" kā neprasmīgus, nepiekāpīgus un nevēlamus partnerus.

Jau ziņots, nepanākot progresu sarunās ar PP par jaunas valdošās koalīcijas izveidi Rīgas domē, trīs partiju bloks ir nolēmis sākt sarunas ar citām "valstiski domājošajām" galvaspilsētas pašvaldībā pārstāvētajām partijām.

Plānojot sarunas, noteiks kritērijus, pēc kuriem vērtēšot, vai konkrētie spēki atbilst "valstiskai stājai". Svarīgākais kritērijs būšot tas, vai partija pērn atbalstīja un nebalsoja pret "okupekļa" nojaukšanu Uzvaras parkā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu