Policija uz karstām pēdām noķer vīrieti, kurš veikalā Jēkabpilī ar nazi uzbrucis cilvēkam

Apollo.lv
Valsts policijas automašīna. Ilustratīvs attēls.
Valsts policijas automašīna. Ilustratīvs attēls. Foto: LETA

Valsts policijas (VP) Zemgales reģiona pārvaldes Austrumzemgales iecirknī šī gada 31. jūlijā tika saņemta informācija par fizisku uzbrukumu vīrietim kādā pārtikas veikalā Jēkabpilī. Valsts policijas amatpersonas nekavējoties devās uz notikuma vietu, kur iepriekš minētais apstiprinājās, portālu "Apollo.lv" informēja VP pārstāvji.

Veikalā atradās ievainots vīrietis ar durtu brūci vēderā. Uzbrucējs bija devies prom no notikuma vietas, bet, pateicoties nodarījuma lieciniekiem un precīzām virziena norādēm, Valsts policijas amatpersonas tajā pašā dienā notvēra iespējamo vainīgo personu, kura nekavējoties tika ievietota īslaicīgās aizturēšanas vietā.

Par nodarījumu ir sākts kriminālprocess un notiek izmeklēšana.

Šī gada 31. jūlijā pulksten 17.56 Valsts policijas Zemgales reģiona pārvaldes Austrumzemgales iecirknī tika saņemta informācija par fizisku uzbrukumu vīrietim kāda pārtikas veikala telpās Jēkabpilī; ziņots, ka kāds vīrietis ar nazi sadūris citu veikalā esošu vīrieti. Notikuma vietā nekavējoties ieradās Zemgales reģiona pārvaldes Austrumzemgales iecirkņa Reaģēšanas nodaļas amatpersonas un  konstatēja, ka 

tur atrodas kāds 1992. gadā dzimis vīrietis ar durtu brūci vēderā. Valsts policijas rīcībā esošā sākotnējā informācija norādīja, ka uzbrucējs un ievainotais vīrietis iepriekš nebija savstarpēji pazīstami.

Nodarījuma brīdī veikala telpās atradās arī citi cilvēki, kuri bija liecinieki notiekošajam un pēcāk informēja amatpersonas, kurp dūrējs devies. Pēc notikuma liecinieku sniegtās informācijas, iespējamā vainīgā persona bija iekāpusi automašīnā un aizbraukusi Salas pilsētas virzienā.

Valsts policijas amatpersonas nekavējoties sāka iespējamās vainīgās personas meklēšanu un jau tās pašas dienas vakarā viņu atrada.

Likumsargi aizturēja kādu 1983. gadā dzimušu vīrieti, kurš bija stiprā apreibinošo vielu ietekmē, un nogādāja viņu īslaicīgās aizturēšanas vietā.

Par nodarījumu sākts kriminālprocess pēc Krimināllikuma 126. panta pirmās daļas par vidēja smaguma miesas bojājuma tīšu nodarīšanu. Par šādu nodarījumu soda ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz trim gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar probācijas uzraudzību, vai ar sabiedrisko darbu, vai ar naudas sodu.

Izmeklēšana kriminālprocesā turpinās.

Valsts policija atgādina, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek pierādīta likumā noteiktajā kārtībā.

Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu