Video Finanšu grūtībās nonākusī Rēzeknes pašvaldība plāno atteikties no vairākiem pabalstiem

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Rēzeknes pilsētas dome.
Rēzeknes pilsētas dome. Foto: Ieva Čīka/LETA

Rēzeknes Sociālajam dienestam uzdots taupīt, ne tikai samazinot amata vietu skaitu, bet arī atsakoties no vairākiem pašvaldības maksātiem pabalstiem, vēsta LTV raidījums "Panorāma".

Par šo plānu ir noraizējušies gan rēzeknieši, gan Labklājības ministrija, kas pašvaldībai norāda uz jau tagad nepietiekamu sociālā darba speciālistu skaitu.

Brīvprātīgās iniciatīvas pabalstu veidi kopumā ir astoņi, bet lielāko summu saņēmēji pārsvarā ir ģimenes ar bērniem. Piemēram, pabalsts jaundzimušā aprūpei tiek izmaksāts 250 līdz 1000 eiro apmērā.

Video: "Panorāma" sižets

"Nodokļu maksātāju skaitu tas varētu ietekmēt, jo tomēr tas bija stimuls dzīvot, deklarēties mūsu pašvaldībā. Slogs gulsies uz iedzīvotājiem," atzina Rēzeknes Sociālā dienesta vadītājs Gunārs Arbidāns.

Sociālā dienesta vadītājs norādīja, ka brīvprātīgajiem pabalstiem paredzētā summa nepieciešama obligāto pabalstu izmaksāšanai.

Uz jautājumu, vai iniciatīvu ierosinājis Sociālais dienests vai pašvaldības vadība, Arbidāns atbildēja:

"Runāsim godīgi, protams, ka vadība, jo nevar savilkt tos galus. Bija arī no mūsu puses tāds ieteikums, kur mēs vēl varam atrast līdzekļus."

Turklāt, kā ziņots iepriekš, Sociālajam dienestam, tāpat kā citām pašvaldības iestādēm un struktūrvienībām, uzdots samazināt štata vienības. Pret šo plānu iebilst Labklājības ministrija.

"Jau šobrīd Rēzeknes Sociālajam dienestam ir nepietiekams sociālā darba speciālistu skaits. Līdz ar to samazināt esošo skaitu ir pilnīgi, mūsuprāt, neiespējami. Nepietiekamais sociālā darba speciālistu skaits rada papildu slodzi esošajiem darbiniekiem, profesionālo izdegšanas risku," norādīja ministrijas pārstāve Ilze Skrodele-Dubrovska.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu