Otra lieta. Gribēju ķīniešu ēdienu gatavot, arīdzan tas bija 90. gadu pirmajā pusē, un nekur nevarēju atrast svaigu ingveru. Piezvanīju Mārtiņam - viņam bija.
Un visbeidzot, pēdējoreiz es tur biju pirms pāris gadiem kopā ar vienu no Kanādas bijušajiem vēstniekiem Latvijā. Pats Mārtiņš apstaigāja galdiņus, piedāvāja amuse bouche, pajautāja, vai garšo. Vieglas smiltis viņam un viņa lolojumam."
Vintra Vilcāne: ""Vincents" aizsākās tad, kad man vēl nebija piedzimis pirmais bērns. Toreiz naudas bija maz, un šis restorāns man šķita kā tāls, neaizsniedzams aisbergs okeānā, kurā nonākt likās neiespējami. Pat neatceros, ko pasūtīju pirmajā reizē, kad tur pusdienoju kopā ar vīru. Bet ļoti labi atceros, ka kompānija pie blakus galdiņa bija pasūtījusi pīli.
To pašu slaveno pīli, kuru Rītiņš ieveda restorānā ratiņos un smalkā, Burkā kundzes cienīgā procesijā turpat uz vietas servēja. Tas bija neaizmirstams un krāšņs skats.
Man šķita, ka nekad neko tik dārgu dzīvē nevarēšu atļauties. Lai nu kā, Rītiņš bija harismātiska personība. Viņš bija kā tāds latviešu Dalī. Uz līdzenas vietas varēja uztaisīt skaistu performanci. Vienā vārdā - "Vincenta" dvēsele."
Ivande Pīlāga: "1994 gads, biju "Vincentā".
Tik gardi, ka paliku stāvoklī..."
Kristīne Vilīte: ""Vincentā" pārsvarā biju darba jautājumos: te Mārtiņš atrāda jaunākās receptes žurnālam, te Tomsons pastāsta vīna "čaiņikiem", kas ir kas... Bet esmu bijusi restorānā arī kā kliente - par labu kāzu vadīšanu kāds jaunais pāris uzšķinķoja dāvanu karti, un mēs kopā ar citu pāri pirms Ziemassvētkiem atlaidām. Bija 10 no 10 - no komplimentiem vien varēja paēst! Viss gardi. Pat nepamanīju, ka telpas bez logiem, kas savukārt man ar savām bailēm no slēgtām telpām ir liels sasniegums, ka spēju izbaudīt gan kompāniju, gan virtuvi."