FOTO Kremļa agresijas atbalstītāji Rēzeknē ēkas apzīmē ar "Z" burtiem. Domes komentārs (6)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: Rēzeknes novada dome.

Šonedēļ sociālo tīklu vietnēs publicētas fotogrāfijas, kurās redzams, ka Rēzeknes novadā vairākas ēku sienas apzīmētas ar karu atbalstošajiem "Z" burtiem. 

Rēzeknes valstspilsētas dome "Apollo.lv" skaidro, ka informācija nekavējoties tiks nodota māju apsaimniekotajiem rīcībai.

Foto: Rēzeknes novada dome.

Rēzeknes valstspilsētas dome gan uzsver, ka "Z" burta vai citu militāru agresiju un kara noziegumus identificējošā stilistikā lietotu simbolu zīmēšanu (nodarījuma kvalifikāciju un vainīgo personu identificēšanu) jāveic Valsts policijas un Drošības dienesta amatpersonām.

"Par mājas sienu apzīmēšanu, tajā skaitā ar "Z" burtiem, Administratīvā inspekcija uzsāk administratīvo pārkāpumu lietas par būvju neuzturēšanu. Apsaimniekotajam pašam jāreaģē un visos gadījumos zīmējumi tiek aizkrāsoti," "Apollo.lv" skaidro Rēzeknes valstspilsētas dome. 

Foto: Rēzeknes novada dome.

Par tālākajām darbībām, novēršot uzzīmētos burtus, dome raksta: "Ēkas īpašniekam (apsaimniekotajam) nepieciešams veikt pārkāpuma novēršanas pasākumus – nodrošināt būves fasādes atjaunošanu atbilstoši tās arhitektoniskajam veidolam (vizuālajam ēkas plānam projektā), jo grafiti zīmējumu rezultātā ir bojāta fasāde būvei nonākot tādā stāvoklī, ka tās ārējais izskats bojā apkārt esošo pilsētvides ainavu."

2022. gada 13. martā Valsts policijas Latgales reģiona pārvaldes Rēzeknes iecirknis saņēma informāciju, ka Rēzeknē uz divu koku stumbriem ir piestiprinātas kartona plāksnes, uz kurām attēlots burts "Z".

Ir bijušas vairākas teorijas, ko tad īsti šis "Z simbols" nozīmē. Pirmo reizi šī simbolika pievērsa sociālo tīklu lietotāju uzmanību īsi pirms Krievijas iebrukuma Ukrainā, jo uz Krievijas militārās tehnikas bija masveidā sazīmēti Z burti.

Sākotnēji tika domāts, ka "Z" patiesībā ir cipars 2, kas simbolizētu 22. februāri (22.02.2022). Tā bija diena, kad Krievija ratificēja līgumu par "draudzību, sadarbību un savstarpēju palīdzību" ar separātistu okupētajām Doņeckas un Luhanskas apgabalu teritorijām, kuras Krievija atzina par neatkarīgām valstīm.

Tomēr pašlaik visizplatītākā versija ir tā, ka Z ir simbols, kas Krievijas spēkiem ļauj pašiem identificēt savus spēkus.

Komentāri (6)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu