Par Mūrnieces militāro padomnieku kļuvis Kiukucāns (1)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Juris Kiukucāns.
Juris Kiukucāns. Foto: Zane Bitere/LETA

Pirmdien darbu aizsardzības ministres Ināras Mūrnieces birojā militārā padomnieka amatā sācis atvaļinātais brigādes ģenerālis Juris Kiukucāns, informēja Aizsardzības ministrijas Preses nodaļa.

Kiukucānam ir vairāk nekā 30 gadu ilga militārā pieredze aizsardzības resorā. Savas profesionālās karjera laikā ieņēmis dažādus amatus gan Nacionālajos bruņotajos spēkos, gan Aizsardzības ministrijā.

Bijis Zemessardzes komandieris, Nacionālo bruņoto spēku Apvienotā štāba priekšnieks, kā arī Latvijas militārais pārstāvis NATO un Eiropas Savienībā.

Kiukucānam ir nozīmīga pieredze Nacionālo bruņoto spēku un Aizsardzības ministrijas sadarbības koordinēšanā, strādājot Aizsardzības ministrijas izpildsekretāra amatā, kā arī Latvijas aizsardzības spēju plānošanā un ieviešanā, strādājot Aizsardzības ministrijā Aizsardzības spēju projektu vadības departamenta direktora amatā.

Kiukucāns ir Viestura ordeņa lielvirsnieks, kā arī savas profesionālās karjeras laikā aizsardzības resorā saņēmis vairākus militāros apbalvojumus gan Latvijā, gan no starptautiskajiem partneriem.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu