VIDEO "Darbojāmies ātri." Negaisā cietušajiem iedzīvotājiem palīdz arī brīvprātīgie

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Brīvprātīgie rosās biedrībā "Tavi draugi"
Brīvprātīgie rosās biedrībā "Tavi draugi" Foto: Jānis Škapars/TVNET

Atbalsta sniegšanā vakar notikušajā vētrā cietušajiem piedalās arī pazīstamā biedrība "Tavi draugi", kas dodas uz negaisa skartajām teritorijām, ziņo TV3 raidījums "900 sekundes".

Brīvprātīgie pirmdienas vakarā devās uz Dobeli, lai palīdzētu kādas vētrā cietušas daudzdzīvokļu ēksas iemītniekiem. Biedrības pārstāve Beāte Bēvalde raidījumam liecina, ka stāvējusi daudzdzīvokļu mājas bēniņos, kur "jumts izskatās pēc sieta".

Tāpat brīvprātīgie palīdzējuši arī pensionārei, kas sēdējusi pie plaši izsista loga, kas aizvērts tikai ar aizkariņu palīdzību.

Ikviens var sniegt palīdzīgu roku negaisa postījumu likvidācijā, iepazīstoties ar ziedošanas un nepieciešamā atbalsta veidiem biedrības mājaslapā tiešsaistē. Paredzēts, ka "Tavi draugi" ziedojumu sadaļu papildinās, sekojot līdzi notikumu attīstībai.

Jau ziņots, ka pirmdien Latviju skāra spēcīga vētra un pērkona negaiss, dažviet atnesot ļoti lielu krusu un intensīvas lietusgāzes. Tika bojāti transportlīdzekļi, dzīvojamās mājas, un cita infrastruktūra. 

No krusas vairāki cilvēki guvuši ievainojumus, bet viens arī miris.  

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu