Aicina pašvaldības sniegt iedzīvotājiem atbalstu negaisa laikā radītā piesārņojuma likvidēšanā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Vētras postījumi Dobeles novadā
Vētras postījumi Dobeles novadā Foto: Jānis Vingris/TVNET GRUPA

Valsts vides dienests aicina pašvaldības sniegt iedzīvotājiem atbalstu negaisa postījumu laikā radītā piesārņojuma savākšanā.

Kā šodien preses konferencē norādīja Valsts vides dienesta vadītāja Elita Baklāne-Ansberga, pašvaldības aicinātas sniegt atbalstu pēc iespējas tuvāk nelaimes skartajām vietām.

Tas nepieciešams, lai iedzīvotājiem būtu vieglāk savākt izsistos stiklus, krusas sadauzītos azbesta šīferus un citu iespējamo piesārņojumu.

Savukārt iedzīvotāji esot aicināti nededzināt radušos atkritumus, piemēram, plēves.

Kā ziņots vakar Latvijā, īpašai Zemgalē plosījās spēcīgas negaiss, kura laikā tika novērota spēcīga lielgraudu krusa, kas sabojājusi automašīnas, ēku jumtus un postījusi lauksaimnieku sējumus.

Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV) lūdzis Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrijai (VARAM) un Zemkopības ministrijai (ZM), apkopot informāciju par vētras postījumiem.

Latvijas Vides, ģeoloģijas un meteoroloģijas centrs vakar valsts rietumu un centrālajā daļā izsludināja sarkano brīdinājumu par ļoti bīstamu pērkona negaisu un stipru vētru, ļoti lielu krusu, intensīvām lietusgāzēm.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu