FOTO Krievijas uzbrukumā Pokrovskai vairāk nekā 80 ievainoto. Tostarp arī bērni

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Pokrovskas iedzīvotāji pēc krievu uzbrukuma
Pokrovskas iedzīvotāji pēc krievu uzbrukuma Foto: Reuters/ScanPix

Pirmdienas, 7. augusta, vakarā krievi ar raķeti trāpīja daudzstāvu dzīvojamai ēkai Doneckas apgabala Pokrovskas pilsētā. Saskaņā ar Reģionālās policijas priekšnieka Pāvela Kiriļenko sniegto informāciju līdz plkst. 11 zināms 81 ievainotais, ziņo medijs "Unian".

Plkst. 11 zināms 81 ievainotais: 39 civiliedzīvotāji, tostarp divi bērni, kas dzimuši 2006. un 2012. gadā, 31 policists, 7 Valsts neatliekamās palīdzības dienesta darbinieki un 4 militārpersonas.

Krievijas trieciena upuru skaits nav mainījies. Gājuši bojā septiņi cilvēki (pieci civiliedzīvotāji, glābējs un militārpersona).

Kiriļenko piebilda, ka uz šo brīdi bojājumi fiksēti 12 augstceltnēm, viesnīcu ēkām, prokuratūrai, pensiju fondam, aptiekai, diviem veikaliem, divām kafejnīcām un divām civilajām automašīnām.

Neilgi pirms plkst. 11 Valsts Ārkārtas dienests ziņoja, ka likvidēti pieci ugunsgrēki dzīvojamās ēkās un viesnīcā, kas izcēlās pēc ienaidnieka trieciena.

"Pēc provizoriskās informācijas, zem gruvešiem cilvēku nav. Valsts avārijas dienests veic glābšanas darbus piecstāvu dzīvojamā mājā," pastāstīja glābēji.

Otrdien plkst. 7 bija zināmi septiņi bojāgājušie un 67 ievainotie, informēja Iekšlietu ministrija. Līdz plkst. 13 – apmēram septiņi mirušie un 57 ievainotie.

Pokrovskas militārās administrācijas vadītājs Sergejs Dobrjaks ziņoja, ka vairāki no upuriem ir smagā stāvoklī.

Pāvels Kiriļenko precizēja, ka starp bojāgājušajiem ir pieci civiliedzīvotāji, viens Valsts neatliekamās palīdzības dienesta darbinieks un viena militārpersona.

"Starp ievainotajiem ir 29 civiliedzīvotāji (tostarp divi 2006. un 2012.gadā dzimuši bērni), 29 policisti, 7 Valsts neatliekamās palīdzības dienesta darbinieki un divi militāristi," viņš rakstīja.

Jau ziņots, ka 7. augusta vakarā krievu armija uzbruka Doneckas apgabala Pokrovskai. Pēc Doņeckas apgabala militārā apgabala priekšnieka Pāvela Kiriļenko teiktā, ienaidnieks ar "Iskander" trāpīja pilsētas centram – divas reizes ar vairāku desmitu minūšu intervālu (plkst. 19:15 un 19:52).

Bojātas deviņu un piecstāvu ēkas, dzīvojamās ēkas privātajā sektorā, viesnīca, ēdināšanas iestādes, veikali, biroju ēkas.

Atkārtotā uzbrukuma laikā Doneckas apgabalā gāja bojā Valsts neatliekamās palīdzības dienesta Galvenās pārvaldes priekšnieka vietnieks, bet ievainoti vēl daudzi policisti un glābēji, kuri pirmie ieradās apšaudes vietā, lai palīdzētu cilvēkiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu