"Viņi domāja, ka taisos pārdot savu meitu." Māte ASV iesūdz tiesā aviokompāniju

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Māte un meita. Ilustratīvs attēls
Māte un meita. Ilustratīvs attēls Foto: Omar Lopez/Unsplash

Mērija Makartija tika apsūdzēta cilvēku tirdzniecībā, kad viņa kopā ar savu meitu, kura ir mulate, devās uz bērēm, ziņo ārvalstu mediji.

Baltādaino māti aviokompānijas "Southwest Airlines" darbinieks apsūdzēja cilvēku tirdzniecībā, jo sieviete ceļoja kopā ar savu jauktas rases meitu. Sieviete iesniegusi prasību tiesā, apsūdzot uzņēmumu rasu diskriminācijā.

Saskaņā ar sūdzību, kas ceturtdien tika iesniegta Kolorādo federālajā tiesā, Mērija Makartija 2021. gada 22. oktobrī ar savu desmitgadīgo meitu "Southwest" reisā lidoja no Kalifornijas uz Denveru, lai nokļūtu uz bērēm.

Kad Makartija un viņas meita izkāpa no lidmašīnas Denveras starptautiskajā lidostā, viņas nekavējoties uzrunāja divi vietējie policisti. Policija aizturēja Makartiju un viņas meitu, liedzot lidmašīnas pamešanu un iekļūšanu lidostas terminālī.

"Amatpersonas informēja viņas, ka vēlas iztaujāt Makartiju un viņas meitu, jo "Southwest Airlines" darbinieks bija ziņojis par viņām kā aizdomīgām, bet Makartiju uzdevis par potenciālu cilvēku tirgotāju," teikts tiesas dokumentos, kuru pārskatīja "Guardian".

Kamēr Makartija un viņas meita bija lidojumā, "Southwest" darbinieks bija ziņojis policijai par Makartiju, teikts sūdzībā.

Makartijai un viņas meitai galu galā tika atļauts doties prom, taču tikai pēc tam, kad Makartija bija parādījusi identificējošus dokumentus un izturējusi nopratināšanu.

Konfrontācija izraisīja Makartijai un viņas meitai "ārkārtīgas emocionālas ciešanas", teikts tiesas sūdzībā.

Makartijas meita raudāja, kamēr policisti iztaujāja viņas māti, "baidoties, ka viņai un/vai viņas mātei kāda iemesla dēļ ir radušās juridiskas problēmas".

"Līdz šai dienai, kad tiek pieminēts incidents, [meita] klusē un par to nerunā," teikts sūdzībā.

Aviokompānija "Southwest Airlines" atteicās komentēt sūdzību "Guardian", norādot, ka uzņēmums nevar runāt par aktīvu tiesas procesu.

Taču laikā, kad Makartija tika apturēta, aviokompānijas pārstāvis "CBS News" sacīja, ka uzņēmums izmeklē sievietes sūdzības.

"Mēs bijām neapmierināti, kad uzzinājām par šīs mātes pieredzi, ceļojot kopā ar meitu," 2021. gadā CBS sacīja "Southwest" pārstāvis.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu