Madonā 25 Latvijas sportisti startēs Pasaules kausa posmā rollerslēpošanā

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Rollerslēpotāji.
Rollerslēpotāji. Foto: https://www.facebook.com/smeceressils/

Pasaules kausa posmā rollerslēpošanā, kas norisināsies Madonā augusta beigās, startēs 25 Latvijas sportisti, vēsta sacensību organizatori.

Pasaules kausa posms Madonas ielās un "Smeceres sils" trasē paredzēts no 18. līdz 20.augustam. Sportisti sacentīsies trīs disciplīnās - klasikā ar individuālo startu, 200 metru supersprintā un masu startā brīvajā stilā.

Jūlijā norisinājās divi Latvijas čempionāta posmi, kas vienlaicīgi bija arī nacionālā līmeņa atlase, lai noskaidrotu Latvijas sportistus, kuri startēs Pasaules kausa posmos.

Pēc Latvijas čempionāta rezultātiem rollerslēpošanas izlasē vietu izcīnījuši 14 sportisti, taču plānots ka Madonā piedalīsies vairāk sportistu, sniedzot iespēju gūt starptautisku sacensību pieredzi arī tiem, kuri neiekļuva valstsvienībā.

"Sagatavošanās posms bijis ļoti veiksmīgs - aizvadīta nometne augstkalnē, labi izdevās nostartēt arī Latvijas čempionāta posmos, tādējādi virzoties uz sezonas svarīgākajām sacensībām.

Diemžēl atceltais pasaules čempionāts Itālijā ieviesis savas korekcijas, bet tā vietā plānots aizvadīt nometni Igaunijā.

Tad jau klāt arī posms Madonā, kur šogad pirmo reizi būs iespēja sevi pierādīt elites grupā," gatavošanos sacensībām raksturoja Latvijas sportists Lauris Kaparkalējs.

"Distanču garumi daudz nemainīsies, tikai klasiskā stila individuālajā distancē, taču konkurence elitē būs daudz sīvāka.

Pēc Madonas paredzēts Pasaules kausa posms Itālijā, bet tad jau jāsāk plānot pirmās sniega nometnes un gatavoties Pasaules kausam slēpošanā," piebilda Kaparkalējs.

Sacensībām Madonā pieteikušies sportisti no Kazahstānas, Taivānas, Itālijas, Vācijas, Zviedrijas, Ukrainas, Lietuvas, Igaunijas, Norvēģijas un Latvijas.

Pirmajā dienā "Smeceres sils" trasē norisināsies sacensības klasikā ar individuālo startu, kur juniori sacentīsies 7,5 un 10 kilometrus garā trasē, bet elites grupas sportisti, attiecīgi, 10 un 15 kilometru distancē.

Sestdien, 19.augustā norisināsies skatītāju iecienītākā distance - 200 metru sprints uz vienas no centrālajām ielām Madonā - Raiņa ielas. Savukārt svētdien, 20.augustā sacensības noslēgsies ar masu startu pilsētas ielās, kur vīrieši veiks 20 kilometru distanci, bet sievietes - 15 kilometrus.

2023. gada sezonas pirmais posms no 13. līdz 17. jūlijam tika aizvadīts Ščučinskā, Kazahstānā, tam sekos posms Madonā, bet PK sezona no 8. līdz 10. septembrim noslēgsies atgriežoties Itālijā.

Pirmais Pasaules kauss rollerslēpošanā Latvijā tika rīkots 2004. gadā - Priekuļos, bet Madonā šogad plānots aizvadīt jau astoto PK posmu, 2019. gadā organizēts pasaules čempionāts, bet pērn arī junioru čempionāts.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu