Pēc vairāk nekā trīs gadu pārtraukuma Vozņacka atgriežas profesionālajā tenisā ar uzvaru

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Karolīne Vozņacka
Karolīne Vozņacka Foto: AP/Scanpix

Kādreizējā planētas pirmā rakete sieviešu tenisā Karolīne Vozņacka 8. augustā, aizvadot pirmo maču kopš 2020. gada janvāra, Monreālas "WTA 1000" turnīrā uzvarēja pirmās kārtas spēlē.

Dānijas tenisiste Monreālā pirmajā kārtā ar 6-2, 6-2 pārspēja austrālieti Kimberliju Birelu, kura WTA rangā ierindojas 115.pozīcijā.

Vozņacka Monreālā startē ar organizatoru īpašo ielūgumu un otrās kārtas mačā tiksies ar ēģiptieti Majaru Šerifu (WTA 33.) vai čehieti Marketu Vondroušovu (WTA 10.).

"Tā bija mana pirmā spēle vairāk nekā trīs gadu laikā. Noteikti biju nedaudz "ierūsējusi". Spēles laikā pievērsu uzmanību pulkstenim, jo mani bērni šobrīd guļ diendusu. Tā ir gaišā puse spēlēšanai agri, jo man būs vēl visa pēcpusdiena, kuru varēšu pavadīt ar viņiem," pēc panākuma pirmās kārtas mačā teica sportiste.

Vozņacka karjeru noslēdza 2020.gada Austrālijas atklātajā čempionātā un šajā laikā nodibinājusi ģimeni, kļūstot par māti meitai un dēlam.

Dānijas tenisiste ranga pirmajā vietā bija 71 nedēļu, kas ir desmitais visu laiku labākais rezultāts pēc elektroniskās uzskaites ieviešanas. Pirmo reizi viņa virsotni sasniedza 2010.gada oktobrī 20 gadu vecumā, kad uzvarēja turnīros Tokijā un Pekinā, tiekot pie tās sezonas piektās un sestās trofejas. Pēdējo reizi planētas pirmās raketes godā Vozņacka bija 2018.gada februārī pēc triumfa "Australian Open".

Karjeras laikā viņa izcīnījusi 30 WTA titulus, tajā skaitā trīs "Premier Mandatory" trofejas - 2010.gadā Pekinā, gadu vēlāk Indianvelsā un 2018.gadā vēlreiz Pekinā. Tāpat viņa triumfēja 2017.gada sezonas noslēguma turnīrā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu