VIDEO Pēc ārstēšanās Alūksnes slimnīcā uz sirmgalves ķermeņa atrod smagus izgulējumus, sieviete mocībās mirusi (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: venusvi/Shutterstock

Māsas Ineta un Inese Beļavas piedzīvojušas traģēdiju: viņu māte Mirdza 30. jūlijā devusies mūžībā. Ģimenei ir aizdomas, ka nāve būtu novērsta, ja vien sieviete mūža pēdējās dienās nebūtu nokļuvusi Alūksnes slimnīcā ar sūdzībām par sāpēm krūtīs, ziņo TV3 raidījums "Bez tabu".

Mirdza slimnīcās ārstējusies ne vienu reizi vien. Pirms došanās uz Alūksnes slimnīcu pensionāre bijusi samērā moža un staigājusi, taču pēc aptuveni pusotras nedēļas slimnīcā viņas veselības stāvoklis ievērojami pasliktinājies. 

Video: "Bez tabu" sižets

Ārsti brīdināja, ka sievietei notikušas kādas komplikācijas ar galvu, un tāpēc iecerētajā laikā, 18. jūlijā, Mirdza nav palaista mājās. Tā vietā viņa izrakstīta 25. jūlijā bez būtiskiem uzlabojumiem. 

Mājās atklāts šokējošs skats: pensionāres kāju pirksti un papēži bija klāti ar izgulējumiem. Tie bijuši tik nopietni, ka audi atmiruši un kļuvuši melni.

Inetai radušās aizdomas, ka slimnīcā pietiekami bieži nav veikta pacientes pozicionēšana, kas novērstu izgulējumu rašanos. Nodibinājuma "Hospiss LV" vecākā virsmāsa Tatjana Jirgensone norāda, ka svarīgi gulošo cilvēku pozicionēt reizi divās stundās. 

Alūksnes slimnīcas valdes priekšsēdētāja Maruta Kauliņa norāda, ka Mirdzas ārstēšanā iesaistītie slimnīcas darbinieki ir snieguši rakstveida paskaidrojumus, un, pamatojoties uz tiem, slimnīca sniegs skaidrojumu Veselības inspekcijai, kas gadījumu izvērtēs atsevišķi.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu