"Es to izdarīju!" Sešus gadus vecs zēns ASV dižojies ar skolotājas sašaušanu (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Virdžīnijas štata skola, kurā tika sašauta skolotāja,
Virdžīnijas štata skola, kurā tika sašauta skolotāja, Foto: AFP/SCANPIX

Sešus gadus vecais skolēns, kurš šā gada sākumā ASV sašāva savu skolotāju, lielījies ar izdarīto, sakot: "Es viņu nošāvu", ziņo BBC, atsaucoties uz publiskotiem tiesas dokumentiem.

Kad zēns tika aizturēts pēc apšaudes Virdžīnijas skolā, viņš esot atzinis savu vainu noziegumā ar vārdiem: "Es to izdarīju."

Zēns arī esot atklājis: "Es vakarnakt paņēmu mammas ieroci."

Viņa skolotāja Ebigeila "Ebija" Zvernere, kura izdzīvoja, šā gada sākumā iesniedza 40 miljonu dolāru (36,3 miljonu eiro) prasību tiesā.

Apsūdzības pret zēnu nav izvirzītas.

Savukārt zēna māte Deja Teilore ir apsūdzēta smagā nolaidībā pret bērnu un noziedzīga nodarījuma veikšanā, neapdomīgi atstājot pielādētu šaujamieroci bērna dzīvību apdraudošā vietā.

Jūnijā zēna māte arī tika apsūdzēta par šaujamieroča pārnēsāšanu apreibinošu vielu ietekmē, kā arī nepatiesas informācijas sniegšanu šaujamieroča iegādes laikā.

Teilores kundzei oktobrī tiks piespriests sods. Viņai draud līdz pat 25 gadiem cietumā.

Izmantojot savas mātes ieroci, zēns 6. janvārī kādā Virdžīnijas štata skolā sašāva savu pirmās klases skolotāju, trāpot viņai plaukstā un krūtīs.

Pēc apšaudes, atrodoties slimnīcā, Zvernere pastāstīja policijai, ka redzējusi bērnu stāvam pie sava galda, un tad viņš "izvilka no jakas kabatas šaujamieroci un pavērsa to" pret viņu, liecina publiskotie dokumenti.

Pirms viņš izšāva, viņa zēnam teica: "Ko tu ar to dari?"

Sākumskolas skolotājai veiktas četras operācijas.

Cita skolotāja, Korvakas kundze, dzirdēja šāvienu un savaldīja skolēnu līdz policijas ierašanās brīdim. Tieši šajā laikā zēns, iespējams, atzinās apšaudē, pie reizes arī izsakot rupjības par Zverneres kundzi.

9. augustā publicētajā intervijā laikrakstam "Washington Post" Korvakas kundze sacīja, ka pēc apšaudes viņa iegājusi klasē, kur atradusi sešgadnieku stāvam blakus savam rakstāmgaldam ar sakrustotām rokām, bet pistole bija uz grīdas pie viņa kājām.

Viņa satvērusi zēnu aiz rokas un aizvilkusi uz klases priekšu, kur paņēma tālruni un piezvanīja 911.

"Kamēr es viņu turēju, viņš man teica, ka iepriekšējā vakarā ir paņēmis mammas ieroci un ielicis to savā mugursomā," laikrakstam stāstīja Kovaka.

"Viņš arī man teica, ka viņam bija laiks ielādēt ierocī tikai vienu lodi."

Tiesas dokumentos minēts arī cits atgadījums ar šo pašu audzēkni, kad viņš vēl bija bērnudārzā.

Kāda pensionēta izglītības iestādes darbiniece policijai stāstījusi, ka zēns sācis viņu "žņaugt, līdz viņa vairs nevarēja paelpot".

Zverneres kundzes prasībā, kas tika iesniegta aprīlī, viņa apsūdz skolas darbiniekus rupjā nolaidībā par potenciāli apdraudošas rīcības un tās signālu ignorēšanu un apgalvo, ka apsūdzētie zināja, ka bērnam "bijusi iepriekš novērota nosliece uz pēkšņu vardarbību".

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu