SIA "Rīgas ūdens" padomē ievēl "Pasažieru vilciena" padomes locekli Paeglīti (2)

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Imants Paeglītis.
Imants Paeglītis. Foto: Zane Bitere/LETA

SIA "Rīgas ūdens" dalībnieku sapulcē nolemts ar 11.augustu par padomes locekli ar kompetenci stratēģiju izstrādes un īstenošanas, korporatīvās pārvaldības, uzņēmumu, komandas un iesaistīto pušu vadības jomās ievēlēt Imantu Paeglīti, informēja Rīgas domes Ārējās komunikācijas nodaļa.

Paeglīša darba pieredze vairāk nekā 15 gadus esot saistīta ar lielu uzņēmumu vadīšanu.

SIA "Rīgas ūdens" padomes loceklis tika izvēlēts publiskas kandidātu pieteikšanās procedūras rezultātā. Pieteikumi tika saņemti no 31 kandidāta, nominācijas komisija kandidātu novērtēšanu veica trīs kārtās, piesaistot arī personāla atlases konsultantu.

Atlases procesa rezultātā ievēlēšanai amatā tika nominēts kandidāts, kurš visās trīs atlases kārtās kopsummā ieguva lielāko punktu skaitu un tika atzīts par izvirzītajām prasībām atbilstošāko.

Pašlaik Paeglītis pilda arī valsts AS "Pasažieru vilciens" padomes locekļa pienākumus, līdzšinējā darba pieredzē ir ieņēmis SIA "Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīca" valdes priekšsēdētāja un valsts AS "Ceļu satiksmes drošības direkcija" valdes locekļa amatus.

Paeglītis ieguvis profesionālo maģistra grādu uzņēmumu un organizāciju vadīšanā Rīgas Tehniskās universitātes Rīgas Biznesa skolā, kā arī inženiera kvalifikāciju.

Jau vēstīts, ka pašvaldības SIA "Rīgas ūdens" apgrozījums šogad pirmajā ceturksnī bija 20,601 miljons eiro, kas ir par 46,2% vairāk nekā attiecīgajā periodā pērn, bet uzņēmuma peļņa pieauga 2,7 reizes - līdz 3,51 miljonam eiro, liecina kompānijas publiskotā informācija.

Uzņēmuma apgrozījums 2022.gadā bija 65,725 miljoni eiro, kas ir par 17,7% vairāk nekā 2021.gadā, savukārt uzņēmuma peļņa samazinājās par 6,4% un bija 5,161 miljons eiro.

"Rīgas ūdens" nodrošina pilsētas ūdensapgādes pakalpojumus Rīgā un vairākās Pierīgas teritorijās - Ādažu, Ropažu, Mārupes un Ķekavas novadā, kā arī notekūdeņu savākšanas un attīrīšanas pakalpojumu.

Komentāri (2)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu