"Viņi saka - var tikai latvietis!" Brazīlietis Felipe mēģinājis iestāties Latvijas armijā, bet ticis atraidīts (3)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Foto: felipegabrieldsx/Instagram

Latvijā dzīvojošais brazīlietis Felipe Gabriels Ksavjērs, viesojoties raidījumā "Pāļa bazars", atklāja, ka pēc Krievijas iebrukuma Ukrainā vēlējies stāties Latvijas aizsargu rindās, taču saņēmis atraidījumu.

Viņš atklāja, ka tam par iemeslu ir tas, ka viņš ir ārzemnieks. "Kad sākās karš, bija tāda iespēja [pieteikties], bet viņi man neļāva, jo esmu ārzemnieks." 

Felipe teic, ka bijis gatavs militārajām mācībām, jo dzīvo Latvijā un vēlas šo zemi aizstāvēt briesmu gadījumā. "Ja sāktos karš šeit, ko es darītu? Man likās, ka jābūt gatavam," savu iniciatīvu stāties Latvijas aizsargu rindās skaidroja Felipe. Tomēr nekas neizdevās: "Viņi saka - var tikai latvietis!"

Latvijā Felipe uzturas jau septiņus gadus. Un viņa lielākais sapnis ir būt Latvijas pilsonim. Viņš vēlas arī māju Mārupē un lai arī viņa mamma pārceltos kādudien uz Latviju.

Viņš arī pastāstīja, ka šobrīd viņam ir tūrisma vīza: "Atvēru savu uzņēmumu un atkal iešu uz darba vīzu. Bet ļoti ceru, ka drīz varēšu būt pilsonis, tas ir mans sapnis!"

Komentāri (3)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu