Caune: Esmu neizsakāmi laimīga par rezultātu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Latvijas vieglatlēte Agate Caune
Latvijas vieglatlēte Agate Caune Foto: Sona Maleterova/european Athletics

Lai sacenstos ar elites sportistēm, ir jāskrien ātri, pēc uzvaras Eiropas U-20 vieglatlētikas čempionāta 5000 metru skrējienā atzina Latvijas skrējēja Agate Caune.

Caune ceturtdien Jeruzalemē izcīnīja zelta medaļu 5000 metru skrējienā, nodrošinot otro titulu divās dienās, jo trešdien finišēja pirmā arī 3000 metros. Valmieriete titulu izcīnīja arī jaunu Eiropas U-20 čempionātu rekordu - 15 minūtēm un 3,85 sekundēm.

"Nedomāju, ka skriešu tik ātri, taču sacensību laikā jutos lieliski un esmu neizsakāmi laimīga par rezultātu. Treneris teica, ja jūtos lieliski, tad varu kāpināt tempu. Apstākļi bija man piemēroti," čempionāta rīkotāji citē Caunes stāstīto.

Distances sākumā ātrumu palīdzēja noturēt Dānijas skrējēja Sofija Tegersena, kura pirmajā kilometrā skrēja tikai nedaudz aiz muguras latvietei.

"Ļoti gribēju noskriet ātrāk par 15 minūtēm vai vismaz tuvu tam, jo, ja gribi sacensties ar elites sportistēm, tad ir jāskrien ātri," uzsvēra Caune.

Tāpat sportiste pastāstīja, ka viņas elks ir Latvijas visu laiku labākā garo distanču skrējēja Jeļena Prokopčuka, kura palīdzot Caunei ar konsultācijām.

Šosezon U-20 vecuma grupā par Cauni ātrāk 5000 metrus veikušas tikai sešas Etiopijas skrējējas. Visu laiku ātrāko junioru sarakstā latviete pasaulē tagad ir 50. šajā distancē, bet Eiropā - ceturtā.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu