Trevisa Skota koncertā Romā ievainoti 60 apmeklētāji

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Treviss Skots
Treviss Skots Foto: AFP/SCANPIX

Reperis Treviss Skots pirmdien, 7. augustā, Itālijas faniem piedāvāja dzīvajā izpildījumā dzirdēt savu jauno albumu "Utopia", sarīkojot vienreizēju šovu Romā. Tomēr koncerts Itālijas antīkā cirka Circus Maximus teritorijā izvērtās haotiskāks, nekā iepriekš bija paredzēts, un koncertā vairāki fani guvuši ievainojumus, ziņo ārvalstu mediji.

Vismaz 60 apmeklētajiem no Skota 60 000 cilvēku lielā pūļa bija nepieciešama medicīniskā palīdzība pēc tam, kad kāds koncertā bija ienesis piparu gāzi un to izmantoja pret citiem cilvēkiem pūlī.

Lai gan, pec šobrīd pieejamās informācijas, neviens notikumā nav guvis smagus savainojumus. Kādam 14 gadus vecam jaunietim bija nepieciešama medicīniskā palīdzība pēc tam, kad viņš mēģināja pārrāpties pār sienu, lai iekļūtu koncertā, un nokrita 13 pēdu augstumā.

Pēc koncerta sekām daži cilvēki sākuši uztraukties, ka koncertu rīkošana nodara kaitējumu senajam kultūras mantojumam. Ir uzsākta kampaņa ar mērķi apturēt visus turpmākos pasākumus.

Kampaņas iniciators ir Kolizeja arheoloģiskā parka vadītājas Alfonsīna Russo, kura aicina atcelt visus turpmākos notikumus šajā vietā.

"Circus Maximus ir kultūrvēsturisks piemineklis. Tas nav ne stadions, ne koncertzāle," viņa sacīja.

"Šie mega rokkoncerti apdraud gan to, gan netālu esošo Palatīnas kalns. Rokkoncerti arī jārīko stadionos, lai neapdraudētu sabiedrisko drošību."

Circus Maximus atrodas Palatīnas kalna pakājē netālu no Kolizeja, un tas pēdējos gados ir kļuvis par vienu no pilsētas populārākajām koncertu vietām. 2023. gadā tajā uzstājušies "Guns N' Roses", Brūss Springstīns un citi.

Vietējie ugunsdzēsības dienesti repa koncerta laikā saņēma "simtiem zvanu" no satrauktajiem iedzīvotājiem, kuri pūļa kustību sajaukuši ar zemestrīci Itālijas galvaspilsētā.

Jau ziņots, ka 2021. gada 5. novembrī Trevisa Skota koncerta norises laikā festivālā "Astroworld" pūlis sācka spiesties uz skatuves pusi un skatītājos izcēlās panika, kas, vairākiem cilvēkiem pakrītot, pieņēmās spēkā.

Sākotnēji tika apstiprināta astoņu cilvēku nāve, vēl 17 cilvēki nogādāti slimnīcās, 11 no viņiem konstatēta sirdsdarbības apstāšanās, bet vēl 300 cilvēki guvuši dažādas traumas un nobrāzumus. Pēcāk mirušo skaits pieauga līdz 10.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu