FOTO Rīgā aizturēts nelegālo cigarešu izplatītajs. Izņemts vairāk kā 2 000 000 cigarešu

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Rīgā aizturēta ar nelegālo cigarešu apriti saistīta persona
Rīgā aizturēta ar nelegālo cigarešu apriti saistīta persona Foto: Valsts policija

Šī gada jūlijā Valsts policijas amatpersonas par nelegālo cigarešu apriti Rīgas reģiona teritorijā aizturēja vīrieti. Kopumā likumsargi kriminālprocesā izņēma 2 270 860 cigarešu ar Baltkrievijas, Krievijas un Ukrainas akcīzes markām, kā arī bez tām, ziņo likumsargi.

Valsts policija aicina atsaukties iedzīvotājus, kuru rīcībā ir informācija par nelegālo akcīzes preču tirdzniecības vietām un personām, kuras ar to nodarbojas! Informēt Valsts policiju iespējams, rakstot e-pastu: krpp3b1n@riga.vp.gov.lv vai nosūtot iesniegumu elektroniski portālā Latvija.lv, vai arī iesniedzot to tuvākajā Valsts policijas iecirknī!

Valsts policija uzsāktā kriminālprocesā, kas kvalificēts pēc Krimināllikuma 221. panta trešās daļas, veica trīs kratīšanas saistībā ar nelikumīgu tabakas izstrādājumu apriti Rīgas teritorijā.

FOTO: Rīgā aizturēta ar nelegālo cigarešu apriti saistīta persona

Noziedzīga nodarījuma izdarīšanas brīdī tika aizturēta viena persona – 1969. gadā dzimis vīrietis, kurš Rīgā realizācijas nolūkā uzglabāja cigaretes bez Latvijas Republikas nodokļu akcīzes markām. Veicot kratīšanas automašīnā un divos nekustamajos īpašumos, tika atrasts un izņemts 2 270 860 dažādu marku cigarešu ar Baltkrievijas Republikas, Krievijas Federācijas, Ukrainas nodokļu akcīzes markām un bez tām.

Pēc neatliekamo procesuālo darbību veikšanas vīrietis tika ievietots īslaicīgās aizturēšanas vietā. Šobrīd viņam piemērots aizdomās turētās personas statuss un drošības līdzeklis, kas nav saistīts ar brīvības atņemšanu.

Ja izņemtās cigaretes būtu nonākušas melnajā tirgū, to vērtība būtu vairāk nekā 230 000 eiro.

Par izdarīto noziedzīgo nodarījumu aizturētā persona var tikt sodīta ar brīvības atņemšanu uz laiku līdz pieciem gadiem vai ar īslaicīgu brīvības atņemšanu, vai ar probācijas uzraudzību, vai ar sabiedrisko darbu, vai ar naudas sodu, konfiscējot mantu vai bez mantas konfiskācijas.

Valsts policija atgādina, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek pierādīta likumā noteiktajā kārtībā.

Ja Jūsu rīcība ir informācija par personām un faktiem saistībā ar nelikumīgu tabakas izstrādājumu un alkohola apriti, aicinām informēt Valsts policiju, rakstot e-pastu: krpp3b1n@riga.vp.gov.lv vai nosūtot iesniegumu elektroniski portālā Latvija.gov.lv, izmantojot e-adresi; elektroniski apstiprinātu ar eParakstu, sūtot uz pasts@vp.gov.lv, vai arī iesniedzot tuvākajā Valsts policijas iecirknī! Anonimitāte ir garantēta.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu