Aptauja: Sievietes salīdzinājumā ar vīriešiem divtik biežāk neprot peldēt

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Peldēšana (ilustratīvs attēls)
Peldēšana (ilustratīvs attēls) Foto: Edijs Pālens/LETA

Sievietes, salīdzinot ar vīriešiem, divreiz biežāk neprot peldēt, liecina "Mēness aptiekas" un pētījumu aģentūras "Norstat" veiktās aptaujas dati.

Pirms peldes lēnām ieiet ūdenī 72% aptaujāto, vismazāk šādi rīkojas vecākā gadu gājuma cilvēki - 65%, bet pārējās vecuma grupās 72-75%. Šāds paradums ir 77% peldētājiem Zemgalē, 74% Pierīgas un 73% Vidzemes iedzīvotājiem, nedaudz mazāk - 70% Rīgas un Latgales iedzīvotājiem, bet Kurzemē peldi lēnām uzsāk vismazāk - 68% aptaujāto.

6% respondentu aptaujā norādījuši, ka ūdenī ieskrien ātri - izplatītākais šāds peldes uzsākšanas veids ir jaunākās - 18-29 gadu vecuma grupas respondentu vidū - 15%. Pārējās vecuma grupās tā dara trīs reizes mazāk aptaujāto.

2% norādījuši, ka ūdenī ielec ar galvu pa priekšu, turklāt vienāds skaits šādu peldētāju ir gan jaunākajā - 18-29 gadu veco un vecākajā - 60-74 gadu veco vidū. 40-49 gadu vecumā no aptaujātajiem tikai 1% apstiprinājis, ka lec ūdenī ar galvu pa priekšu. Populārāk šādi peldi uzsākt ir arī Rīgā un Pierīgā.

Arī ar taisnām kājām ūdenī lec 2% iedzīvotāju, tomēr gados jaunāko vidū tādu ir 4% - senioru vidū nav nemaz. Vēl 12% respondentu, jautāti, kā uzsāk peldi, norādījuši, ka rīkojas, atkarībā no situācijas.

Aptaujas dati liecina, ka 11% iedzīvotāju neprot peldēt un augstākais rādītājs ir Latgalē - 17%, savukārt Vidzemē un Zemgalē - 12%, Kurzemē - 11%, Rīgā - 10% un Pierīgā tikai 8% norādījuši, ka neprot peldēt.

Aptauja veikta 2023.gada jūlijā, visā Latvijā aptaujājot 1001 iedzīvotāju vecumā no 18 līdz 74 gadiem.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Aktuālākās ziņas
Nepalaid garām
Uz augšu