RFS sakauj "Super Nova" futbolistus

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
RFS futbolisti
RFS futbolisti Foto: Sanita Ieva Sparāne/Latvijas futbola federācija

RFS komanda svētdien "Optibet" Latvijas futbola virslīgas 26. kārtas mačā mājās ar 5:0 (3:0) uzvarēja Salaspils "Super Nova" vienību.

Rīdziniekiem divus vārtus guva Jānis Ikaunieks, bet pa vieniem iesita Darko Lemajičs, Andrejs Iličs un Dragoļubs Savičs.

Laukuma saimnieki vadībā izvirzījās mača 15. minūtē, kad Ikaunieks izdarīja piespēli no kreisās puses un vārtu priekšā precīzi ar galvu sita Lemajičs. Turpinājumā, 26.minūtē, Ikaunieks ar teicamu soda sitienu panāca 2:0, bet vēl piecas minūtes vēlāk Iličs no vārtu priekšas vēl vairāk nostiprināja RFS vadību.

Otrajā puslaikā, 55.minūtē, "Super Nova" soda laukumā saimniekoja pretinieki, kas Savičam ļāva panākt 4:0. Kompensācijas laikā mača pēdējās sekundēs Ikaunieks pēc sadarbības ar Saviču uzstādīja spēles galarezultātu - 5:0.

RFS virslīgā nav zaudējusi 38 mačus pēc kārtas, kas ir garākā sērija Latvijas futbola virslīgā šajā gadsimtā. Garāka nezaudēto spēļu sērija Latvijas virslīgā ir bijusi tikai "Skonto", kad no 1993. līdz 1996.gadam komanda nezaudēja 57 spēles pēc kārtas.

Pēdējo zaudējumu virslīgā RFS piedzīvoja pagājušā gada 7.augustā, kad ar 2:3 atzina Salaspils "Super Nova" pārākumu.

Jau ziņots, ka pirms tam "Valmiera" mājās spēlēja neizšķirti 2:2 ar "Jelgavu" un neizmantoja iespēju atgriezties trešajā pozīcijā.

Vēl šodien "Riga" "Skonto" stadionā uzņem "Metta" komandu.

Sestdien "Liepāja" atspēlējās un ar 2:1 pieveica "Daugavpili", bet "Tukums 2000"/"Telms" mājās atspēlēja divu vārtu deficītu un spēlēja 2:2 ar "Auda".

Turnīra tabulas galvgalī ar 64 punktiem 25 un 26 spēlēs ir "Riga" un RFS. 39 punktus guvusi "Liepāja", 38 punktus sakrājusi "Valmiera", bet 35 punkti ir "Audai". "Metta" sakrājusi 28 punktus, "Jelgavai" ir 26 punkti, "Daugavpilij" - 25 punkti, "Tukums 2000"/"Telms" - 24 punkti, bet "Super Nova" komanda tikusi pie astoņiem punktiem.

Iepriekšējā sezonā pirmo reizi vēsturē par čempioniem kļuva valmierieši, sudrabu izcīnīja "Riga", bet bronzu - RFS, bet Latvijas kausa izcīņā uzvarēja "Auda".

Čempions noskaidrosies pēc četros riņķos aizvadītām 36 spēļu kārtām. Kopumā notiks 180 spēles.

2023.gada sezonā Latvijā pirmo reizi tiek izmantota video tiesneša asistenta (VAR) sistēma.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu