"Riga" futbolisti pārspēj "Metta" komandu

LETA
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
"Riga" futbolisti
"Riga" futbolisti Foto: Zigismunds Zālmanis

"Optibet" Latvijas futbola virslīgas līdere "Riga" svētdien 26. kārtas mačā savā laukumā ar rezultātu 1:0 (1:0) pārspēja "Metta" vienību.

"Riga" komandai vārtus guva Kemelo Ngenā.

Pirmajā puslaikā neilgi pirms abu komandu došanās pārtraukumā, 44.minūtē, 1:0 panāca Ngenā, kurš bija pārāks vārtu priekšā pēc Raivja Andra Jurkovska centrējuma.

Kad līdz pamatlaika beigām bija palikušas 14 minūtes, Muhameds Ngoms saņēma otro dzelteno kartīti un atstāja "Riga" komandu mazākumā. Tas gan mājiniekiem netraucēja dažas minūtes vēlāk iespiesties pretinieku soda laukumā, bet sekojošajā pretuzbrukumā nedaudz bumbu pāri vārtiem sita Artjoms Puzirevskis.

Otrā puslaika kompensācijas laikā pēc Oskara Vientiesa sitiena bumba trāpīja pa "Riga" komandas vārtu stabu.

Jau ziņots, ka pirms tam "Valmiera" mājās spēlēja neizšķirti 2:2 ar "Jelgavu" un neizmantoja iespēju atgriezties trešajā pozīcijā, kamēr RFS ar 5:0 uzveica Salaspils "Super Nova" futbolistus.

Sestdien "Liepāja" atspēlējās un ar 2:1 pieveica "Daugavpili", bet "Tukums 2000"/"Telms" mājās atspēlēja divu vārtu deficītu un spēlēja 2:2 ar "Auda".

Turnīra tabulas galvgalī ar 67 punktiem 26 spēlēs ir "Riga", bet 64 punktus sakrājusi RFS. 39 punktus guvusi "Liepāja", 38 punktus guvusi "Valmiera", bet 36 punkti ir "Audai". "Metta" sakrājusi 28 punktus, "Jelgavai" ir 27 punkti, "Daugavpilij" - 25 punkti, "Tukums 2000"/"Telms" - 24 punkti, bet "Super Nova" komanda tikusi pie astoņiem punktiem.

Iepriekšējā sezonā pirmo reizi vēsturē par čempioniem kļuva valmierieši, sudrabu izcīnīja "Riga", bet bronzu - RFS, bet Latvijas kausa izcīņā uzvarēja "Auda".

Čempions noskaidrosies pēc četros riņķos aizvadītām 36 spēļu kārtām. Kopumā notiks 180 spēles.

2023.gada sezonā Latvijā pirmo reizi tiek izmantota video tiesneša asistenta (VAR) sistēma.

KomentāriCopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu