VIDEO Papildu sāls brūcēs – Džošua cīņā brutāli nokautētais soms ticis arī pie diskvalifikācijas (1)

Apollo.lv
CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Roberts Helēniuss
Roberts Helēniuss Foto: Reuters/ScanPix

Somu bokseris Roberts Helēniuss pēc pārciestā nokauta cīņā pret Entoniju Džošua ticis arī pie diskvalifikācijas.

Oriģināli Džošuā aizvadītajā nedēļas nogalē bija jātiekas pret Dilonu Vaitu, tomēr viņš tika diskvalificēts par neatļauto vielu lietošanu. Vien nedēļu pirms cīņas norises Džošua tika nozīmēts jauns pretinieks – soms Roberts Helēniuss.

Somu bokseris septītajā raundā tika brutāli nokautēts. Bet vēl nedēļu pirms cīņas pret Džošua viņš ar tehnisko nokautu svinēja uzvaru pār tautieti Miku Mielonenu.

Pēc piedzīvotā zaudējuma Helēniuss bija spiests uzklausīt vēl vienu nepatīkamu vēsti - Somijas Profesionālā boksa asociācija viņam bija piespriedusi 60 dienu diskvalifikāciju. Noteikumi paredz, ka bokseris, kurš pēdējo 12 mēnešu laikā ticis nokautēts divas reizes, ringā nedrīkst doties jau minētās 60 dienas.

Pērnā gada oktobrī Helēniuss jau pirmajā raundā attapās uz dēļiem pēc spēcīga Deonteja Vaildera sitiena, līdz ar to viņam šis bija otrais nokauts nepilnu 10 mēnešu laikā.

Vienlaikus gan Somijas Profesionālā boksa asociācija atzinusi, ka vienmēr ir iespējams pieļaut izņēmumus. Tiek ņemts vērā, kādu nokautu sportists piedzīvojis. Ja, piemēram, abi nokauti nav saistīti ar sitieniem pa galvu, aizliegumu var pārtraukt ātrāk, bet ne Helēniusa gadījumā. Gan pret Džošua, gan Vailderu soms tika nokautēts ar sitienu pa galvu.

Komentāri (1)CopyTelegram Draugiem X Whatsapp
Redaktors iesaka
Nepalaid garām
Uz augšu